Εγγραφή Ασκούμενων Δικηγόρων στο Φορολογικό Μητρώο (Ανακοίνωση ΠΔΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Έργου Επιδότησης Ασκούμενων Δικηγόρων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλογου, καλούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι να προχωρήσουν στην εγγραφή τους στο φορολογικό μητρώο αν δεν το έχουν πράξει. Η εγγραφή θα γίνεται σύμφωνα με την διαδικασία που αναφέρεται στην ανακοίνωση και θα αποστέλλεται ο αριθμός  στην ηλ. διεύθυνση (trainee@cybar.org.cy) .

Όπως αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση, με βάση την φορολογική νομοθεσία, ο ΠΔΣ έχει την υποχρέωση να υποβάλει ηλεκτρονικά τη Δήλωση Εργοδότη για το 2019 (Έντυπο ΤΦ 7) μέσω ΤΑΞΙΣΝΕΤ όσον αφορά τα επιδόματα των ασκούμενων δικηγόρων.

Για να γίνει αποδεκτή η υποβολή της Δήλωσης Εργοδότη στο ΤΑΞΙΣΝΕΤ για το 2019, ασκούμενος που κατά το εν λόγω έτος είχε αποκοπή ΓεΣΥ από τα επιδόματα του και η οποία ήταν πληρωτέα στο Τμήμα Φορολογίας πρέπει να είναι εγγεγραμμένος για σκοπούς φόρου εισοδήματος, κάτι που εφαρμόζεται στην δική σας περίπτωση.

Για τους ασκούμενους των Έργων υπάρχουν τέτοιες αποκοπές και που είναι πληρωτέες στο Τμήμα Φορολογίας, λόγω του ότι τα εν λόγω επιδόματα δεν ασφαλίζονται για σκοπούς κοινωνικών ασφαλίσεων (και συνεπώς οποιαδήποτε εισφορά ΓεΣΥ αποκόπτεται, πληρώνεται στο Τμήμα Φορολογίας)

Συνεπώς, για να είναι εφικτή η υποβολή των Δηλώσεων Εργοδότη για το 2019 διαδικτυακά, θα πρέπει οι ασκούμενοι να εγγραφούν για σκοπούς φόρου εισοδήματος (δηλ να αποκτήσουν αριθμό φορολογικής ταυτότητας).

Δείτε την Ανακοίνωση του ΠΔΣ και τα σχετικά έγγραφα εδώ


Σχόλια

Top Legal Stories

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο