Ενώπιον Δικαστηρίου ο πρώην αστυνομικός που κατηγορείται για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ


Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020 για πρώτη φορά ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο άνθρωπος που γονάτισε στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ πριν δύο εβδομάδες στη Μινεάπολη, προκαλώντας παγκόσμια αντιδράσεις και διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας.
Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, ο οποίος επί 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πίεζε το γόνατό του στον λαιμό του 46χρονου άοπλου μαύρου, θα εμφανιστεί  για πρώτη φορά ενώπιον του εισαγγελέα το απόγευμα της Δευτέρας ,8 Ιουνίου. 
Ο 44χρονος Σόβιν απολύθηκε από το αστυνομικό Σώμα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο. Έπειτα συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αρχικά για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Η κατηγορία ωστόσο που προστέθηκε στη συνέχεια – φόνου δεύτερου βαθμού – επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνια, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού. Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού. (cnn.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων