Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γνωστό κατάστημα για παραπλανητική διαφήμιση στο Black Friday

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε την επιβολή διοικητικού προστίμου, στην εταιρεία ITC Publicworld Limited, για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στα καταστήματά της με την επωνυμία Public.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έκρινε παραπλανητική την εμπορική πρακτική της εταιρείας να διαφημίζει ότι συγκεκριμένα προϊόντα θα διατίθεντο προς πώληση στα καταστήματα Public κατά την περίοδο ή/και κατά την ημέρα του Black Friday 2018, σε συγκεκριμένες τιμές, χωρίς να γίνεται γνωστή η ύπαρξη των εύλογων λόγων που είχε να πιστεύει ότι δε θα μπορέσει να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά ή ισοδύναμά τους στην τιμή αυτή μέσα σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες (διαφήμιση «δόλωμα») στα καταστήματα Public σε όλες τις επαρχίες.

Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στην εταιρεία Itc Publicworld Limited, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000). (πηγή: consumer.gov.cy)

Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια εδώ.


Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024