Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την ίδρυση Σχολής Δικαστών

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Δημοκρατίας ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Σχολής Δικαστών Νόμος 101 (Ι) του 2020.

Σύμφωνα με το νόμο, η Σχολή Δικαστών έχει αρμοδιότητα να επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστών, καθώς και να διεξάγει έρευνες σε θέματα που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη.

Η Σχολή Δικαστών έχει έδρα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κατόπιν έγκρισης του Συμβουλίου, δικηγόροι και λειτουργοί άλλων νομικών επαγγελμάτων, όπως νομικοί λειτουργοί των δικαστηρίων, λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, πρωτοκολλητές, δικαστικοί υπάλληλοι και όσοι ασκούν συναφή με τη δικαιοσύνη επαγγέλματα δύναται να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες διαλέξεις ή μαθήματα, είτε μαζί με τους Δικαστές είτε ξεχωριστά.

Επίσης δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Δημοκρατίας ο Τροποποιητικός περί Δικαστηρίων Νόμος 102 (Ι) του 2020 , σύμφωνα με τον οποίο προστίθεται νέο άρθρο 10Β στον βασικό νόμο ως εξής:

"10Β. Οι δικαστές παρακολουθούν ετησίως εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία διοργανώνονται από τη Σχολή Δικαστών δυνάμει των διατάξεων του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Σχολής Δικαστών Νόμου του 2020, ή αντίστοιχα προγράμματα".

Δείτε τους δύο νόμους εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων