Νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως η Στέφη Δράκου

Νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναλαμβάνει η κα Στέφη Δράκου, Νομικός, ιδιοκτήτρια εταιρείας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και τέως Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ενώ ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe στις Βρυξέλλες από το 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Προηγουμένως υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για δύο θητείες. Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/ Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος του για δύο θητείες, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών, της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσης καθώς και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας και αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης