i-justice : Την άμεση λειτουργία του ενέκρινε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Την άμεση λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης (i-justice) ενέκρινε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Π.Δ.Σ. μετά από έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου του σήμερα 16 Ιουνίου 2021 ενέκρινε την άμεση λειτουργία του i-justice σε προσωρινή βάση μέχρι τελικής ρύθμισης της οικονομικής διαχείρισης του συστήματος. Η θέση του Π.Δ.Σ. ήταν και παραμένει ότι το κόστος λειτουργίας του όλου συστήματος πρέπει να βαραίνει την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί αυτό πρώτα και κύρια εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά και τα Δικαστήρια και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ισότιμα. Με την προσωρινή αυτή ρύθμιση δεν επιβαρύνεται οιοσδήποτε δικηγόρος με οιονδήποτε επιπρόσθετο ποσό αλλά είναι αποτέλεσμα εσωτερικής ρύθμισης του Π.Δ.Σ.

Καλούμε τα μέλη μας όπως είναι έτοιμα για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τόσο από τον Π.Δ.Σ. όσο και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Θα ακολουθήσουν πρόσθετες ανακοινώσεις για την ακολουθητέα διαδικασία». 

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων