i-justice : Την άμεση λειτουργία του ενέκρινε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Την άμεση λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης (i-justice) ενέκρινε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Π.Δ.Σ. μετά από έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου του σήμερα 16 Ιουνίου 2021 ενέκρινε την άμεση λειτουργία του i-justice σε προσωρινή βάση μέχρι τελικής ρύθμισης της οικονομικής διαχείρισης του συστήματος. Η θέση του Π.Δ.Σ. ήταν και παραμένει ότι το κόστος λειτουργίας του όλου συστήματος πρέπει να βαραίνει την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί αυτό πρώτα και κύρια εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά και τα Δικαστήρια και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ισότιμα. Με την προσωρινή αυτή ρύθμιση δεν επιβαρύνεται οιοσδήποτε δικηγόρος με οιονδήποτε επιπρόσθετο ποσό αλλά είναι αποτέλεσμα εσωτερικής ρύθμισης του Π.Δ.Σ.

Καλούμε τα μέλη μας όπως είναι έτοιμα για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τόσο από τον Π.Δ.Σ. όσο και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Θα ακολουθήσουν πρόσθετες ανακοινώσεις για την ακολουθητέα διαδικασία». 

Σχόλια

Top Legal Stories

Πραγματικός Δικαιούχος σε Trusts: Δικαίωμα πρόσβασης του κοινού σε πληροφορίες UBO (ΔΕΕ)

Πρόστιμο 160.000€ στην Alpha Bank Cyprus για καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις στεγαστικών δανείων

Η Έννοια της «Συνήθους Διαμονής» ως Θεμέλιο Δικαιοδοσίας στις Διεθνείς Διαφορές Γονικής Μέριμνας: Η Κυπριακή Προσέγγιση

Πλήρωση δύο (2) θέσεων Δικαστή Διοικητικού Δικαστηρίου

Δικηγόρος που δέχθηκε δυσφημιστικά σχόλια και κατηγορίες από κληρικό δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ