'Ως δικηγόρος θα έβγαζα τα διπλάσια χρήματα', δηλώνει 28χρονη δικαστής στη Γερμανία

Διπλάσια εισοδήματα ως δικηγόρος θα μπορούσε να είχε η νέα δικαστής Αλεξάνδρα Γουλφ από τη Γερμανία, ωστόσο στόχος της ήταν πάντα να ακολουθήσει το δικαστικό σώμα. Στη συνέντευξή της στο Spiegel.de εξηγεί γιατί απαρνήθηκε τις μεγαλύτερες απολαβές για να εργασθεί ως δικαστής.

Η Αλεξάνδρα εξηγεί ότι πάντα ήθελε να σπουδάσει νομικά και όταν έγινε ασκούμενη δικηγόρος είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά το εσωτερικό μιας δικαστικής αίθουσας αλλά και τους εμπιστευτικούς φακέλους δικογραφιών, ενώ της έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι δικαστές καταφέρνουν να φέρνουν σε επαφή δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Από τότε παρατήρησε ότι απολάμβανε περισσότερο τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώ ένιωσε ότι το αστικό δίκαιο ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή σε σχέση με το ποινικό.

Τελειώνοντας τη Νομική Σχολή της Χαϊδελβέργης, και μην έχοντας συγγενείς δικηγόρους, αφιερώθηκε στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει δικαστής. Οι σχετικές εξετάσεις ήταν απίστευτα εξαντλητικές και μελετούσε σχεδόν όλη την μέρα. Μετά την επιτυχία στην πρώτη εξέταση, έκανε πρακτική ως ασκούμενη δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο, στο δικαστήριο και σε διοικητική υπηρεσία. Στη συνέχεια πέτυχε και στη δεύτερη εξέταση και κατάφερε κατόπιν να προσληφθεί ως δικαστής στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης.  Σε ηλικία 26 ετών η Αλεξάνδρα διορίστηκε δόκιμη δικαστής στο περιφερειακό δικαστήριο της Χαϊδελβέργης και εν συνεχεία δικαστής στο α’ βαθμό με ετήσιες απολαβές 55.000 ευρώ μικτά με 41 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας.

Ως δικηγόρος στην ελεύθερη αγορά θα μπορούσε να κερδίζει τα διπλάσια χρήματα, όπως υποστηρίζει η ίδια, αλλά με 60-70 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Η Αλεξάνδρα έμαθε πολλά και αντάλλαξε ιδέες με παλιότερους δικαστές προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι δικαστικές υποθέσεις που χειρίστηκε περιορίστηκαν μόνο στα επείγοντα θέματα και αυτό δεν ήταν εύκολο για την Αλεξάνδρα, καθώς η ίδια επιθυμεί την επαφή με τους διαδίκους και να προσπαθεί να βρίσκει μία λύση στη διαφορά τους. Αυτό την κάνει να νιώθει ωραία για τη δουλειά της.

Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα βρίσκεται στην Εισαγγελία για δύο χρόνια και είναι ενθουσιασμένη που θα εργασθεί ως εισαγγελέας. (πηγή/ photo: spiegel.de)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης