Στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του ΕΔΑΔ στην προσφυγή των καταδικασθέντων σε ισόβια για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Tην Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Ξενοφώντος και Άλλοι κατά Κύπρου (αιτήσεις 68725/16, 74339/16, και 74359/16).

Οι προσφεύγοντες Γρηγόρης Ξενοφώντος, Αναστάσης Κρασοπούλης και η αδερφή του, Έλλη Κρασοπούλη Σκορδέλλη,  Κύπριοι υπήκοοι που γεννήθηκαν το 1981, το 1973 και το 1968 αντίστοιχα, εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας για τη δολοφονία με πυροβολισμό του Αντη Χατζηκωστή, διευθυντή συγκροτήματος μέσων ενημέσωσης, το έτος 2010. Στοιχεία κατά των προσφευγόντων είχαν παρασχεθεί στις Αρχές της Κύπρου από συνεργό που είχε απαλλαγεί από την ποινική δίωξη.

Στηριζόμενοι στο άρθρο 6 § 1 (δικαίωμα σε δίκαιη δίκη) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι προσφεύγοντες διαμαρτύρονται ότι η δίκη τους ήταν άδικη, επικαλούμενοι ότι τα μόνα στοιχεία εναντίον τους προέρχονταν από το συγκεκριμένο πρόσωπο που ήταν συνεργός. (πηγή:ΕΔΑΔ) 

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση