Τα ειδικά δικαστήρια Αμμοχώστου θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν στο Επαρχιακό Λάρνακας

Σύμφωνα με δύο Διαδικαστικούς Κανονισμούς και ένα Διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 7/11/2022, τα Δικαστήρια Ελέγχου Ενοικιάσεων και Εργατικών Διαφορών και το Οικογενειακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα:

1. Το Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων Λάρνακας-Αμμοχώστου, παρά τα διαλαμβανόμενα στο Διάταγμα Αρ. 4938 (Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, Κύριο Μέρος, Τμήμα Β, ημερ. 9 Σεπτεμβρίου 2022) θα συνεχίσει να συνεδριάζει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

2. Παρά τα διαλαμβανόμενα στα εδάφια (1) και (2) του Κανονισμού 2Α ανωτέρω, μετά την έκδοση του Διατάγματος Αρ. 4938 (Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, Κύριο Μέρος, Τμήμα Β, ημερ. 9 Σεπτεμβρίου 2022), με το οποίο ανακλήθηκε η ενοποίηση της επαρχίας Αμμοχώστου μετά της επαρχίας Λάρνακας, όλες οι υποθέσεις του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών που λόγω της αποσυνένωσης θα εκδικάζονταν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, θα συνεχίσουν να εκδικάζονται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπως μέχρι σήμερα.

3. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι, τηρουμένου κατά τα άλλα του Διατάγματος Αρ. 4009, ημερ. 1.7.2005, η έδρα του Οικογενειακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα είναι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το Πρωτοκολλητείο του οποίου θα ενεργεί και ως Πρωτοκολλητείο του Οικογενειακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση