Πλήρωση 2 θέσεων Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου - Ανάκληση προηγούμενων προκηρύξεων

Tην πλήρωση δύο θέσεων Προέδρου στο Οικογενειακό Δικαστήριο ανακοίνωσε το Μεταβατικό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"1. Το Μεταβατικό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προτίθεται να πληρώσει δύο (2) θέσεις Πρόεδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου στη Δικαστική Υπηρεσία, οι οποίες αναμένεται να κενωθούν. 

2. Οι ενδιαφερόμενοι για διορισμό μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο οποίο ο υποψήφιος έχει την έδρα του, μέχρι τη 10η Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενη από: α) Βιογραφικό σημείωμα («Curriculum Vitae») και πρόσφατη φωτογραφία. β) Υπεύθυνη δήλωση του αιτητή ως προς τυχόν προηγούμενες ή τρέχουσες εναντίον του υποθέσεις, είτε πειθαρχικές είτε ποινικές είτε αστικές. γ) Σύντομη χωριστή περιγραφή της προσωπικότητας του αιτητή, προερχόμενη από τον ίδιο. Στην αίτηση απαραιτήτως να δηλώνεται ο αριθμός μητρώου δικηγόρου, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι δικηγόρος και, εν πάση περιπτώσει, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. 

3. Κατ’ ακολουθία της διαδικασίας και των κριτηρίων προαγωγής Δικαστών, ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2019, οι υποψήφιοι για τη θέση Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου, Δικαστές, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Αρχιπρωτοκολλητή μέχρι τη 10η Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενη από: α) Συνοπτική, δισέλιδη, καταγραφή του δικαστικού τους έργου. β) Τις δέκα πιο πρόσφατες αποφάσεις, σε ηλεκτρονική μορφή, που έχουν εκδώσει, εκ των οποίων να υποδεικνύουν τις τρεις που οι ίδιοι κρίνουν ως τις πλέον σημαντικές. 

4. Η διαδικασία και τα κριτήρια διορισμού Δικαστών και η διαδικασία και κριτήρια προαγωγής Δικαστών είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου 

5. Σύμφωνα με το άρθρο 5(1) του περί Οικογενειακών Δικαστηρίων Νόμου του 1990 (Ν. 23/1990), ουδείς διορίζεται ως Πρόεδρος Οικογενειακού Δικαστηρίου, εκτός εάν κατέχει τα προσόντα τα οποία απαιτούνται για διορισμό στη θέση του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή, σύμφωνα µε τις διατάξεις του περί Δικαστηρίων Νόμου. Επιπλέον, στο εδάφιο (2) του άρθρου 5, προνοείται ότι για τον διορισμό δικαστή, απαιτείται επιπρόσθετα, ευρεία γνώση σε θέματα οικογενειακού δικαίου ή αποδεδειγμένη εμπειρία στον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων οι οποίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Οικογενειακού Δικαστηρίου".

Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

"Ανακοινώνεται ότι, λόγω των πρόσφατων τροποποιήσεων στο Σύνταγμα και στις σχετικές νομοθεσίες για τα Οικογενειακά Δικαστήρια, ως και των σχετικών διαφοροποιήσεων σε ό,τι αφορά στα προσόντα διορισμού και στο διορίζον όργανο, οι προκηρύξεις με αριθμό γνωστοποίησης 1265, Επίσημη Εφημερίδα, Κύριο Μέρος, Τμήμα Α, Αρ. 5485, ημερ. 2 Δεκεμβρίου 2022 για τη θέση Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου και με αριθμό γνωστοποίησης 997, Επίσημη Εφημερίδα, Κύριο Μέρος, Τμήμα Α, Αρ. 5463, ημερ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 για τη θέση Δικαστή Οικογενειακού Δικαστηρίου, ανακαλούνται."

Σχόλια

Top Legal Stories

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Επίσημη διαδικασία κατά της Meta βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες σχετικά με την προστασία των ανηλίκων στο Facebook και στο Instagram

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων