Τροποποιήσεις στον Νόμο περί Ίδρυσης και Λειτουργίας του Διοικ.Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας (Τροποποιητικός αρ.2 /2023)

Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος 34(Ι)  του 2023 τροποποιεί τον βασικό νόμο και συγκεκριμένα:

Άρθρο 2

  • Το άρθρο 8 του βασικού νόμου (προσωρινός διορισμός) τροποποιείται με την αρίθμηση του υφιστάμενου κειμένου του σε εδάφιο (1) και την προσθήκη, αμέσως μετά, του ακόλουθου νέου εδαφίου: 

«(2) Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δύναται, εφόσον το συμφέρον της δικαιοσύνης το απαιτεί, να διορίζει πρόσωπο το οποίο κατέχει τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 4, για να εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα και να ασκεί τις εξουσίες του δικαστή του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, για χρονικό διάστημα και υπό τους όρους οι οποίοι καθορίζονται στο έγγραφο διορισμού του.».

Άρθρο 3

  • Το άρθρο 13 του βασικού νόμου (έφεση κατά αποφάσεων του δικαστηρίου) τροποποιείται με την αντικατάσταση της φράσης «τριμελούς ή, αναλόγως, διευρυμένης σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου,» (δεύτερη γραμμή), με τις λέξεις «του Εφετείου». 
Η νέα διατύπωση του άρθρου 13: Κάθε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας υπόκειται σε έφεση ενώπιον τριμελούς ή, αναλόγως, διευρυμένης σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Εφετείου για λόγο που αναφέρεται σε νομικό σημείο μόνο, εντός χρονικής περιόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Άρθρο 4

  • (1) Με την επιφύλαξη του εδαφίου (2), ο παρών Νόμος τίθεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. (2) Οι διατάξεις του άρθρου 3 του παρόντος Νόμου τίθενται σε ισχύ κατά την ημερομηνία που καθορίζεται στη Γνωστοποίηση του Δικαστηρίου, όπως προβλέπεται στο εδάφιο (2) του άρθρου 22 του περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) (Τροποποιητικού) Νόμου του 2022.

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου