Στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού: Τί προβλέπει η προτεινόμενη Οδηγία 2022/0117 (COD) (σεμινάριο)

Ο Νομικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 18:00 στην Αίθουσα Β108, Κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, σεμινάριο επιμόρφωσης σχετικά με την Προτεινόμενη Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/0117 (COD) που στοχεύει στην αντιμετώπιση των στρατηγικών αγωγών “SLAPPS” (Στρατηγικές Αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού).

Τo σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος PATFox (Pioneering Anti-Slapp Training for Freedom of Expression), σε συνεννόηση με την κ. Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή, Συντονίστρια του έργου στην Κύπρο και Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τέσσερις (4) κενές μόνιμες θέσεις Ανώτερου Λειτουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Πρόστιμο 80.000 ευρώ σε κατάστημα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Λάθος ερμηνεία του Νόμου για την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από Διοικητικό Δικαστήριο και Εφετείο, διαπίστωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Εξάλειψη υποθήκης (άρθρο 35) σύμφωνα με τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Νόμο του 1965 (9/1965)

Αλλαγές στον Νόμο της Νομικής Αρωγής: Νέος κατάλογος δικηγόρων και θέσπιση ποινικού αδικήματος δικηγόρου που λαμβάνει επιπλέον αμοιβή