Στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού: Τί προβλέπει η προτεινόμενη Οδηγία 2022/0117 (COD) (σεμινάριο)

Ο Νομικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 18:00 στην Αίθουσα Β108, Κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, σεμινάριο επιμόρφωσης σχετικά με την Προτεινόμενη Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/0117 (COD) που στοχεύει στην αντιμετώπιση των στρατηγικών αγωγών “SLAPPS” (Στρατηγικές Αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού).

Τo σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος PATFox (Pioneering Anti-Slapp Training for Freedom of Expression), σε συνεννόηση με την κ. Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή, Συντονίστρια του έργου στην Κύπρο και Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποιήσεις στον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο - Τί αλλάζει στο αδίκημα της επίθεσης

Τροποποίηση στον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμο

Ανώτατο Δικαστήριο: Η Αιτιολόγηση στον Καθορισμό Αποζημιώσεων Απαλλοτρίωσης Δεν Είναι Τυπικότητα. Είναι Υποχρέωση. (Ανάλυση της πρόσφατης Απόφασης ημ. 1.12.2025)

Επιθετική Νομική Στρατηγική – Το Δίκαιο ως Εργαλείο Ισχύος – Σύσταση Μόνιμου Κρατικού Γραφείου Διεθνούς Δικαστικής Δράσης

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης