Πώληση μη εξυπηρετούμεων δανείων του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης : Τροποποιητικός Νόμος 127(Ι)/2023

Με τροποποίηση στον Νόμο περί Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης παρέχεται η δυνατότητα στον Οργανισμό να προχωρεί σε πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Συγκεκριμένα, ο περί Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος 127(I) του 2023, o οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 8.12.2023, τροποποιεί τον βασικό νόμο και συγκεκριμένα το άρθρο 12 (λειτουργίες του Οργανισμού).

Το άρθρο 12 του βασικού νόμου τροποποιείται με την αντικατάσταση του σημείου της τελείας στο τέλος της παραγράφου (ια) του εδαφίου (1), με το σημείο της άνω τελείας και την προσθήκη, αμέσως μετά, των ακόλουθων νέων παραγράφων: 

«(ιβ) να αγοράζει χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία έχουν παραχωρηθεί για σκοπούς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Νόμου·

(ιγ) να προχωρεί σε πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου που αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε νομικά πρόσωπα που δύνανται να αγοράζουν πιστωτικές διευκολύνσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (1) του άρθρου 4 του περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμου: 

Νοείται ότι, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, προτού προχωρήσει στην πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου που αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενημερώνει γραπτώς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού σε σχέση με την προτειθέμενη πώληση και ειδικότερα αναφορικά με το ύψος των δανείων και το είδος του ακινήτου που αυτά αφορούν.». 

Σχόλια

Top Legal Stories

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο