Στις 15 Ιανουαρίου 2024 τίθεται σε λειτουργία το eJustice (ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστηρίου)

Νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία του συστήματος eJustice εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο σύστημα θα τεθεί τελικά σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου 2024. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"1. Ανακοινώνεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου, 2023 το παραγωγικό περιβάλλον του συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης eJustice (στο εξής «το σύστημα»), θα τεθεί σε λειτουργία και θα είναι προσβάσιμο: 

για τους εξωτερικούς χρήστες (Portal), στον σύνδεσμο https://ejustice.judicial.gov.cy/public/index 

για τους εσωτερικούς χρήστες, στον σύνδεσμο https://ejustice-intra.judicial.gov.cy/ejustice/faces/signin.xhtml 

χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν ή να καταχωρίζονται σε αυτό, οποιαδήποτε δεδομένα δικαστικών υποθέσεων, από οποιονδήποτε χρήστη. 

2. Το ως άνω παραγωγικό περιβάλλον του συστήματος, θα χρησιμοποιείται μόνο για ελέγχους σύνδεσης και για επιβεβαίωση της ορθής μεταφοράς/μετάπτωσης από το σύστημα iJustice των πραγματικών δεδομένων των προφίλ χρηστών και των προφίλ δικηγορικών γραφείων, χωρίς, όμως, να επιτρέπεται η επεξεργασία οποιωνδήποτε στοιχείων ή δεδομένων. 

3. Παράλληλα, για σκοπούς εξοικείωσης και ομαλής μετάβασης στο σύστημα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το δοκιμαστικό περιβάλλον του συστήματος, το οποίο είναι προσβάσιμο: 

για τους εξωτερικούς χρήστες στον σύνδεσμο: https://ejcuatportal.judicial.gov.cy:4443/public/index 

για τους εσωτερικούς χρήστες στον σύνδεσμο: https://ejcuathttp.judicial.gov.cy/ejustice/faces/signin.xhtml 

Οι χρήστες, δεν πρέπει να ενημερώνουν το δοκιμαστικό περιβάλλον με πραγματικά δεδομένα. 

4. Στις 15 Ιανουαρίου, 2024, τo σύστημα eJustice θα τεθεί σε λειτουργία σε όλα τα Δικαστήρια, εκτός από το Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με την τριτοβάθμια δικαιοδοσία του και το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας. 

5. Το σύστημα θα τεθεί, επίσης, σε λειτουργία, σε σχέση με όλες τις δικαιοδοσίες του Επαρχιακού Δικαστηρίου, πλην της Ποινικής Δικαιοδοσίας και της δικαιοδοσίας του Κακουργιοδικείου και του Στρατιωτικού Δικαστηρίου. 

6. Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι, από τις 15 Ιανουαρίου, 2024: 

(1) Οι νέες καταχωρίσεις στο σύστημα σε σχέση με τα Δικαστήρια και τις δικαιοδοσίες που αναφέρονται πιο πάνω, θα γίνονται ηλεκτρονικά. 

(2) Οι υποθέσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν σε φυσικό φάκελο, πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε ηλεκτρονικού συστήματος, θα ενημερώνονται, μόνο, με φυσική καταχώριση. 

7. Οι καταχωρίσεις οι οποίες θα γίνονται από εξωτερικούς χρήστες (δηλαδή χρήστες εκτός των Δικαστηρίων), θα αποτελούν μέρος του ηλεκτρονικού φακέλου της κάθε υπόθεσης, στην οποία αυτές θα αφορούν. 

8. Το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης iJustice, θα συνεχίσει τη λειτουργία του μέχρι την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2024 και ώρα 13:00. Δεν θα επιτρέπονται/γίνονται δεκτές καταχωρίσεις σε αυτό, μετά την 13.00 ώρα της πιο πάνω ημερομηνίας. 

9. Όλες οι εκκρεμούσες καταχωρίσεις στο iJustice (εκτός από τα εγκεκριμένα αιτήματα για σύνταξη διαταγμάτων και για ετοιμασία πιστών αντιγράφων) θα διεκπεραιωθούν από τα Πρωτοκολλητεία μέχρι την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2024, ώρα 15:00. 

10. Το σύστημα iJustice δεν θα αποδέχεται οποιεσδήποτε ενέργειες από εσωτερικό ή εξωτερικό χρήστη μετά από την καθορισμένη, στην πιο πάνω παράγραφο, ημερομηνία και ώρα. 

11. Οποιαδήποτε ενέργεια προερχόμενη από εξωτερικό χρήστη, η οποία δεν συμμορφώνεται με την προθεσμία της παραγράφου 8, ανωτέρω, δεν θα μεταφέρεται στο σύστημα eJustice και τα δεδομένα της θα απωλεσθούν, όπως και οι πληρωμές που τυχόν γίνουν σε σχέση με αυτή. 

12. Κατά την περίοδο μεταξύ 13 και 14 Ιανουαρίου, 2024, τα δεδομένα του συστήματος iJustice, θα μεταπτωθούν στο σύστημα eJustice. 

13. Στις 15 Ιανουαρίου, 2024, όλες οι υποθέσεις και τα δεδομένα που υπήρχαν στο σύστημα iJustice, θα υπάρχουν στο σύστημα eJustice και οι υποθέσεις, θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, στο νέο σύστημα. 

14. Η Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερομηνίας 21 Νοεμβρίου, 2023, από σήμερα, παύει να ισχύει.

15 Δεκεμβρίου 2023"

Σχόλια

Top Legal Stories

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο