Εκλέχτηκε νέα δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εξέλεξε την 1η Οκτωβρίου 2024 την Anna Adamska-Gallant ως δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκ μέρους της Πολωνίας.

Η Adamska-Gallant, έχοντας λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων, εκλέγεται δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για θητεία εννέα ετών, η οποία θα ξεκινήσει το αργότερο τρεις μήνες μετά την εκλογή της.

Οι δικαστές εκλέγονται από την PACE από έναν κατάλογο τριών υποψηφίων που προτείνονται από κάθε κράτος που έχει επικυρώσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Δείτε πως εκλέγονται οι δικαστές στο ΕΔΔΑ εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Πραγματικός Δικαιούχος σε Trusts: Δικαίωμα πρόσβασης του κοινού σε πληροφορίες UBO (ΔΕΕ)

Πρόστιμο 160.000€ στην Alpha Bank Cyprus για καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις στεγαστικών δανείων

Η Έννοια της «Συνήθους Διαμονής» ως Θεμέλιο Δικαιοδοσίας στις Διεθνείς Διαφορές Γονικής Μέριμνας: Η Κυπριακή Προσέγγιση

Πλήρωση δύο (2) θέσεων Δικαστή Διοικητικού Δικαστηρίου

Δικηγόρος που δέχθηκε δυσφημιστικά σχόλια και κατηγορίες από κληρικό δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ