Απόδραση κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές: Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση σχετικά με την απόδραση κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές στις 22/3/2017 εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Υπενθυμίζεται ότι στις 3.45μ.μ. της 22ας Μαρτίου 2017, απέδρασε από τις Κεντρικές Φυλακές, 29χρονος, ο οποίος κρατείτο για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και ληστείας. 
Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν μέλη διαφόρων Τμημάτων και Υπηρεσιών της Αστυνομίας, όπου με τη συμμετοχή μελών των Ηνωμένων Εθνών και αστυνομικών σκύλων, άρχισαν οι έρευνες σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της νεκρής ζώνης.Σημειώνεται, ότι την ίδια ώρα είχε δραπετεύσει και δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος και συνελήφθη άμεσα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου συνεχίζονται.
H ανακοίνωση (24.3.2017) του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
"Αναφορικά με την απόδραση κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές, στις 22 Μαρτίου 2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ενημερώνει ότι, από την πλήρη ενημέρωση και στα πλαίσια διαφάνειας ως προς τα γεγονότα του συγκεκριμένου περιστατικού, αμέσως μετά την περιστατικό και συγκεκριμένα χτες διατάχθηκε η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας και διορίστηκε για το σκοπό αυτό Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου καθώς επίσης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο, ως αρμόδια Αρχή, ο έκτακτος δεσμοφύλακας. Περαιτέρω σήμερα η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά από αίτημα του Υπουργείου και ως αρμόδια αρχή, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους άλλους δύο δεσμοφύλακες, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση και εναντίον τους έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα.
Επίσης, μετά από ενημέρωση του Αρχηγού Αστυνομίας, ο τελευταίος έχει ορίσει ομάδα ανακριτών από το ΤΑΕ Αρχηγείου, με επικεφαλής ανώτερο αστυνόμο για να διερευνήσει τις οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο περιστατικό.
Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι, οι οποιεσδήποτε ευθύνες που θα προκύψουν με βάση τις πιο πάνω έρευνες ή ανακρίσεις θα καταλογιστούν και αποδοθούν εναντίον οποιοδήποτε μέλους του προσωπικού των Φυλακών και θα ληφθούν τα απαραίτητα πειθαρχικά ή δικαστικά μέτρα. Τα ερωτήματα και οι ευθύνες είναι αρκετά σοβαρές και θα απαντηθούν πλήρως από τις έρευνες που έχουν διαταχθεί και σας διαβεβαιώνω ότι, στα πλαίσια της πολιτικής μας για μηδενική ανοχή, όχι μόνο δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη, αλλά οποιοιδήποτε ευθύνονται θα διωχθούν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά ανάλογα με τις ευθύνες που θα τους καταλογιστούν".

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου