Θανατική ποινή: Η Κίνα, ο μεγαλύτερος «εκτελεστής» παγκοσμίως. Μείωση των εκτελέσεων σε όλον τον κόσμο το 2016

Η τρομακτικά συχνή προσφυγή στη θανατική ποινή από την Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα θανάσιμα μυστικά της χώρας, καθότι οι αρχές συνεχίζουν να εκτελούν χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία στην παγκόσμια έκθεσή της για το 2016 σχετικά με τη θανατική ποινή, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.
Μία νέα εμπεριστατωμένη έρευνα από τη Διεθνή Αμνηστία, δείχνει ότι οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν ένα ανεπτυγμένο, απόρρητο σύστημα για να επισκιάσουν τη σοκαριστική κλίμακα των εκτελέσεων στη χώρα – παρά τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς ότι σημειώνει πρόοδο προς τη δικαστική διαφάνεια.
Εξαιρώντας την Κίνα, κράτη σε όλο τον κόσμο εκτέλεσαν 1,032 ανθρώπους το 2016. Το 2015 οι εκτελέσεις ήταν 1.634, υπήρξε δηλαδή μείωση κατά 37% το 2016. Η Κίνα εκτέλεσε περισσότερους από το άθροισμα των εκτελέσεων στις οποίες προέβησαν όλες οι άλλες χώρες του κόσμου μαζί, ενώ οι ΗΠΑ άγγιξαν ένα ιστορικά χαμηλό επίπεδο αναφορικά με τη χρήση της θανατικής ποινής το 2016. Διαβάστε περισσότερα στο legalnews24.gr

Σχόλια