Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή σε δικηγόρο από την Τουρκία για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το δικαστήριο της Ρόδου σε 27χρονο Τούρκο δικηγόρο, ο οποίος αποβιβάστηκε στη νησίδα Νίμος κοντά στη Σύμη την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017. Τον 27χρονο μετέφερε ομοεθνής του διακινητής, ο οποίος τον παραπλάνησε λέγοντας του πως βρισκόταν στη Σύμη. Ακολούθησε η σύλληψη του και η μεταφορά του στη Ρόδο όπου δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία.
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι ανάμεσα σε εκείνους, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν διότι έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone τηλέφωνα, εφαρμογή που απαγορεύθηκε διότι κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα οι φερομένοι ως πραξικοπηματίες. Υποστήριξε επίσης ότι αν τον είχαν συλλάβει στην Τουρκία δεν θα τύχαινε δίκαιης δίκης γι’ αυτό αποφάσισε να έρθει παράνομα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση την παραπάνω εφαρμογή χρησιμοποίησε το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως οργανωτή του πραξικοπήματος. Έχουν συλληφθεί 189 δικαστές και εισαγγελείς στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock για την επικοινωνία εντός του κινήματος. Ο 27χρονος κρατείτο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος να ταξιδέψει, όσο είναι ακόμα σε ισχύ η βίζα Σένγκεν που είχε στην κατοχή του, και επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό πόλη της Γερμανίας.
(huffingtonpost.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τέσσερις (4) κενές μόνιμες θέσεις Ανώτερου Λειτουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Αλλαγές στον Νόμο της Νομικής Αρωγής: Νέος κατάλογος δικηγόρων και θέσπιση ποινικού αδικήματος δικηγόρου που λαμβάνει επιπλέον αμοιβή

Εκδίκαση υποθέσεων σε εύλογο χρόνο: Ο κυπριακός νόμος περί αποτελεσματικών θεραπειών (Ν.2(I)/2010)

Εξάλειψη υποθήκης (άρθρο 35) σύμφωνα με τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Νόμο του 1965 (9/1965)

Λάθος ερμηνεία του Νόμου για την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από Διοικητικό Δικαστήριο και Εφετείο, διαπίστωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο