Παράνομη η μεταφορά του Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή

Καταπέλτης ήταν η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για τη μεταφορά του καταδικασθέντος δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αποφάσισε τη μεταφορά.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση «η απόφαση για μεταφορά του κατάδικου (Παναγιώτη Νεοκλέους) στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ ήταν παράνομη και συνιστά πράξη που οδηγεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ως εκ τούτου αντιστρατεύεται τις αρχές της χρηστής χρηματοοικονομικής διαχείρισης».
Επίσης στην έκθεση επισημαίνεται ότι «η Διευθύντρια Φυλακών, ως έχουσα κατά νόμο την αποκλειστική ευθύνη, θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα το θέμα λαμβάνοντας υπόψη τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα και να λάβει μέτρα προς συμμόρφωση με τη νομιμότητα και προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος».
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχουν οι περί Φυλακών Νόμοι του 1996 έως 2016, άρθρο 3 είχε κηρύξει ως φυλακή το δωμάτιο υπ’ αριθμόν 302 του Ιατρικού Κέντρου «Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ» στην Παλώδια με σκοπό την κράτηση καταδίκων ή άλλων προσώπων κατόπιν διαταγής Δικαστηρίου ή άλλης νόμιμης εξουσιοδότησης».
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, την έκθεση συζήτησε η κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της που κράτησε επτά περίπου ώρες και η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

Σχόλια