Κατηγορούμενοι στις 6 Νοεμβρίου στελέχη της ΑΤΗΚ: Ακυρώθηκε απόλυση υπαλλήλου αλλά δεν της επιτρέπεται να εργασθεί ξανά

Κατηγορούμενοι σε ποινική υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα είναι στις 6 Νοεμβρίου εννέα μέλη του ΔΣ της ΑΤΗΚ, όπως και ο αναπληρωτής ανώτατος διευθυντής και η οικονομική διευθύντρια του οργανισμού, μετά από προσφυγή υπαλλήλου της οποίας η απόλυση ακυρώθηκε από το Δικαστήριο, αλλά ο οργανισμός δεν την έχει επανατοποθετήσει σε εργασία.
Τα ως άνω φυσικά πρόσωπα καθώς και η ΑΤΗΚ ως οργανισμός, κατηγορούνται για μη καταβολή μισθού σε εργοδοτούμενο κατά παράβαση του περί προστασίας μισθών και ποινικού κώδικα και αφορά στην περίοδο 28 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, δηλαδή τον πρώτο μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η απόλυση της υπαλλήλου.
Επίσης, κατηγορούνται ότι δεν πλήρωσαν στη συγκεκριμένη εργοδοτούμενη τα αναδρομικά ποσά που αφορούν στους μισθούς της, για την περίοδο από την απόλυσή της τον Αύγουστο του 2013, μέχρι και την ακύρωση της απόφασης απόλυσης από το Διοικητικό Δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Δικαστηρίου Λάρνακας, οι κατηγορούμενοι και η ΑΤΗΚ ως οργανισμός θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο για την ακρόαση της υπόθεσης,  ενώ ως μάρτυρες έχουν κληθεί η παραπονούμενη, ο Πρωτοκολλητής του Δικαστηρίου Λάρνακας και ο υπεύθυνος Λογιστηρίου της ΑΤΗΚ. Να σημειωθεί ότι το ΔΣ της ΑΤΗΚ προηγουμένως, είχε αποφασίσει ότι θα υποβάλει προσφυγή στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και ότι μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της έφεσης δεν θα επαναπροσλάβει την υπάλληλο που δικαιώθηκε. 
Η συγκεκριμένη υπάλληλος,  η οποία δικαιώθηκε με βάση την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, ουδέποτε απολύθηκε από την εργασία της στον ημικρατικό οργανισμό, από την επομένη της ακύρωσης της απόλυσής της, προσέρχεται κανονικά στον οργανισμό στις ώρες εργασίας της, χωρίς όμως να της ανατεθεί καμία εργασία.
Επίσης, η ίδια εργαζόμενη, μικρό διάστημα πριν την ακυρωθείσα απόφαση για απόλυσή της, είχε υποβάλει παράπονο για σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενο εντός του ημικρατικού οργανισμού, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Επιτρόπου Διοίκησης. Εξάλλου, το θέμα της ανυπακοής και μη υλοποίησης αποφάσεων των δικαστηρίων από το Δημόσιο αλλά και τους ημικρατικούς οργανισμούς, είναι το θέμα που θα απασχολήσει αύριο την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. (πηγή: philenews.com)

Σχόλια