Αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο: Επαφές του Υπ.Δικαιοσύνης με θρησκευτικές ομάδες

Τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις ειδικά σε ότι αφορά θέματα διαζυγίων και τις σχέσεις των γονέων με τα τέκνα συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων, Khoren Doghramadjian, ολοκληρώνοντας τη σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους όλων των θρησκευτικών ομάδων.
O κ. Νικολάου ανέφερε, σε δηλώσεις του: «Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεργάτες του, παρών ήταν και ο Βουλευτής της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές που προωθούμε για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου και ειδικότερα για τις διαδικασίες του Οικογενειακού Δικαστηρίου, σε μια προσπάθεια όπως όλες οι υποθέσεις που αφορούν διαζύγια, ακόμη και των θρησκευτικών ομάδων, να εκδικάζονται από το οικογενειακό δικαστήριο, αντί από τα επαρχιακά δικαστήρια.
Πιστεύουμε ότι αυτή η ενιαία ρύθμιση των διαδικασιών έκδοσης διαζυγίου, όπως ρυθμίζονται και οι υπόλοιπες διαδικασίες για τα θέματα γονικής μέριμνας, διατροφών, κλπ, με ανάθεσή τους στο εξειδικευμένο οικογενειακό δικαστήριο, θα βελτιώσει όχι μόνο τη διαδικασία αλλά θα προσφέρει βελτιώσεις σε όλα τα θέματα και πολύ δε περισσότερο στην προστασία των συμφερόντων του παιδιού».
Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου γίνεται ύστερα από 15 χρόνια που ήταν η τελευταία τροποποίηση, και είναι πάρα πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζει η κοινωνία, μετά τα όσα αρνητικά έχουμε περάσει και την απαίτηση να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και προστασία στα συμφέροντα του παιδιού.
Επιπρόσθετα, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στην προσέγγιση του Αρμένιου Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας ότι οι εισηγήσεις αντιμετωπίζονται θετικά αλλά θέλουν, όπως είναι πολύ σωστό, να τα συζητήσουν τόσο με τη Θρονική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής όσο και με τον Πατριάρχη των Αρμενίων. (δελτίο τύπου)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου