Δικαστής αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο δικαστήριο: Δεχόταν πιέσεις από ανώτερους δικαστές να κρίνει ενόχους 5 κατηγορούμενους


Μέσα στο δικαστήριο προσπάθησε να αυτοκτονήσει δικαστής στη Ταϊλάνδη. Συγκεκριμένα ο δικαστής Khanakorn Pianchana αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, λίγη ώρα αφότου είχε αθωώσει 5 άνδρες κατηγορούμενους για δολοφονία και οπλοκατοχή, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Σε κείμενο που αποδίδεται στον ίδιο, και διαδόθηκε ευρέως στα social media, o Khanakorn φέρεται να υποστήριξε ότι ανώτεροι δικαστές τον πίεσαν να αλλάξει την ετυμηγορία του και καταδικάσει ως  ενόχους τους 5 άνδρες. Αυτό θα σήμαινε ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα καταδικάζονταν σε θάνατο και οι 2 θα πήγαιναν φυλακή.  
«Αυτή τη στιγμή και άλλοι δικαστές στη χώρα αντιμετωπίζονται όπως κι εγώ. Αν δεν μπορώ να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα, προτιμώ να πεθάνω από το να ζήσω χωρίς τιμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή, που πυροδότησε ανησυχίες ότι οι ανώτεροι δικαστές της Ταϊλάνδης κάνουν κατάχρηση εξουσίας εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα.
Διαβάστε ακόμα: Απίστευτες σκηνές σε δικαστήριο: Αγκάλιασε και συγχώρεσε την αστυνομικό που σκότωσε τον αδελφό του- Έκλαψε και η δικαστής (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκπρόσωπος της Δικαστικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης πάντως, δήλωσε στην Bangκok Post ότι ο Khanakorn αυτοπυροβολήθηκε γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα και άγχος. Ωστόσο, ο Piyabutr Saengkanokkul, γενικός γραμματέας του κόμματος Future Forward της Ταϊλάνδης, επισήμανε ότι ο Khanakorn προσπαθούσε να κάνει γνωστές τις καταγγελίες του για το δικαστικό σύστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.  
Ο Pianchana υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με την Bangkok Post δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αν και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Yala, μίας πόλης στη νότια Ταϊλάνδη.( πηγή: lifo.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τέσσερις (4) κενές μόνιμες θέσεις Ανώτερου Λειτουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Αλλαγές στον Νόμο της Νομικής Αρωγής: Νέος κατάλογος δικηγόρων και θέσπιση ποινικού αδικήματος δικηγόρου που λαμβάνει επιπλέον αμοιβή

Εκδίκαση υποθέσεων σε εύλογο χρόνο: Ο κυπριακός νόμος περί αποτελεσματικών θεραπειών (Ν.2(I)/2010)

Εξάλειψη υποθήκης (άρθρο 35) σύμφωνα με τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Νόμο του 1965 (9/1965)

Λάθος ερμηνεία του Νόμου για την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από Διοικητικό Δικαστήριο και Εφετείο, διαπίστωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο