Τροποποίηση του Νόμου περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων: Διπλασιασμός του προστίμου από 150 σε 300 ευρώ


Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος 35 (Ι) του 2020 τροποποιεί τον βασικό νόμο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων και ειδικότερα την  παράγραφο (γ) του εδαφίου (2) του άρθρου 3 (Αδικήματα που τιμωρούνται χωρίς να ασκείται δίωξη), η οποία τροποποιείται με την αντικατάσταση της φράσης «εκατόν πενήντα ευρώ (€150)» (τρίτη γραμμή) με τη φράση «τριακόσια ευρώ (€300)».
Αντίστοιχα, ο Πίνακας IV του βασικού νόμου τροποποιείται με την αντικατάσταση, στην πέμπτη στήλη αυτού, έναντι του τελευταίου προνοούμενου σε αυτόν αδικήματος, του ποσού των «€150» με το ποσό των «€300» .
Η νέα διατύπωση της παραπάνω διάταξης έχει πλέον ως εξής (με έντονη γραφή η τροποποίηση):
"3.(1) Τηρουμένων των διατάξεων του εδαφίου (2), ο παρών Νόμος εφαρμόζεται για τα αδικήματα που περιγράφονται στην πρώτη στήλη των Πινάκων, ανεξάρτητα αν τα αδικήματα αυτά απαντώνται και σε νόμους ή κανονισμούς άλλους από τους αναφερόμενους στη δεύτερη στήλη των Πινάκων.
(2) Το Υπουργικό Συμβούλιο με διάταγμα του-
(α) Καθορίζει τις περιοχές στις οποίες θα εφαρμόζεται ο Νόμος.
(β) [Διαγράφηκε].
(γ) Τροποποιεί τα εξώδικα πρόστιμα τα οποία αναγράφονται στους Πίνακες με την αντικατάσταση τους με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά μεταξύ του κατώτατου ορίου των οκτώ ευρώ (€ 8) και του ανώτατου ορίου των τριακόσια ευρώ (€300), νοουμένου ότι το εξώδικο πρόστιμο δεν υπερβαίνει το μέγιστο ποσό του προστίμου που προβλέπει ο νόμος ή η διοικητική πράξη, όπως αναφέρονται στο όρθρο 4".

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης