Σε δίκη δύο πρόσωπα για πλαστά μηνύματα έγκρισης μετακίνησης


Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 5 Μαΐου, παραπέμφθηκαν 49χρονος και 40χρονη που είχαν συλληφθεί για τη δημιουργία πλαστών μηνυμάτων στα κινητά τους, με τα οποία φαινόταν να εγκρίνεται η μετακίνηση τους για απεριόριστες αποστάσεις  εντός 48 ωρών.
Στα δύο πρόσωπα είχε προηγηθεί αστυνομικός έλεγχος. Ο πρώτος έλεγχος έγινε στον 49χρονο φίλο της 40χρονης, από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, στις 4 Απριλίου 2020. Ο  49χρονος, που είναι ισραηλινής καταγωγής, φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς ένα πλαστό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ίδιος δικαιούται να μετακινείται για απεριόριστες αποστάσεις.
Παρόμοιο τηλεφωνικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο είχε δικαίωμα να μετακινείται απεριόριστα για 48 ώρες,  παρουσίασε και η 40χρονη φίλη του, όταν στις 5 Απριλίου 2020 τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη Λεμεσό.
Εναντίον των δυο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα, ενώ αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στις 10.4.2020 η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο όρισε την έναρξη της δίκης για τις 5 Μαΐου. Μέχρι τότε οι δυο παραμένουν ελεύθεροι. (sigmalive.com)


Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Ο περί Δικηγορικής Αμοιβής Διαδικαστικός Κανονισμός του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου