Ανοίγουν τα Πρωτοκολλητεία από Δευτέρα, 8/2/2021: Ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ανοίγουν τα πρωτοκολλητεία από Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στις 4.2.2021. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

"Το Ανώτατο Δικαστήριο, επανεκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και τα σχετικά διατάγματα των αρμοδίων αρχών, επανεξέτασε το όλο ζήτημα επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων από την ερχόμενη Δευτέρα, 8.2.2021 και αποφάσισε τα ακόλουθα: 

1. Θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία όλων των Πρωτοκολλητείων. Ως προς τον πρακτικό τρόπο εφαρμογής των πιο πάνω, η Αρχιπρωτοκολλητής σε συνεννόηση με τα κατά τόπους πρωτοκολλητεία και υπό το φως πάντοτε των σχετικών Διαταγμάτων και Οδηγιών οι οποίες εκδίδονται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, θα προχωρήσει σε σχετικές διευθετήσεις, λαμβανομένων υπόψη και των κτιριακών εγκαταστάσεων, ως επίσης και των ιδιαιτεροτήτων που επικρατούν σε κάθε ξεχωριστό Πρωτοκολλητείο. 

2. Τα πρωτόδικα Δικαστήρια κάθε δικαιοδοσίας θα προχωρήσουν στον προγραμματισμό των ενώπιον τους υποθέσεων, κατά τρόπον που θα καθίσταται δυνατή η περαιτέρω προώθηση τους, λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των σχετικών διαταγμάτων και οδηγιών, των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών της κάθε δικαιοδοσίας, ως εκ των υφισταμένων κτιριακών εγκαταστάσεων, προς το σκοπό, αφενός της κατά το δυνατό ομαλότερης λειτουργείας των Δικαστηρίων και αφετέρου της διασφάλισης της υγείας όλων των παραγόντων της δίκης. Προς το σκοπό διεκπεραίωσης των πιο πάνω οι αρμόδιοι Διοικητικοί Πρόεδροι των Επαρχιακών Δικαστηρίων και των Δικαστηρίων Ειδικής Δικαιοδοσίας θα λαμβάνουν τα δέοντα μέτρα και θα δίδουν ανάλογες οδηγίες.

3. Σε ό,τι αφορά το Ανώτατο Δικαστήριο, η εκδίκαση των ενώπιον του υποθέσεων, θα ρυθμίζεται από τους Προέδρους των συνθέσεων και ανάλογα θα πληροφορούνται τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Νοείται, περαιτέρω, ότι τα πιο πάνω μέτρα θα τελούν υπό συνεχή αναθεώρηση, αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης και τυχόν περαιτέρω οδηγιών από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας". Διαβάστε ακόμα: Αναστέλλεται επ' αόριστον το i-justice

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο