Κενή θέση Νομικού/ής Συμβούλου στο Σπίτι της Γυναίκας στη Λευκωσία

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Νομικού/ής  Συμβούλου για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου Σπίτι της Γυναίκας στη Λευκωσία. Η εγκεκριμένη ετήσια μισθοδοσία  της θέσης κυμαίνεται από  €22,100,00-  €23,400  (μικτά συμπεριλαμβανομένου του 13ο μισθού) αναλόγως προσόντων.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης που ισχύει τα καθήκοντα και οι ευθύνες καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα έχουν ως εξής:

  1. προσφέρει σε ατοµική ή οµαδική συνάντηση, υπηρεσίες νοµικής συµβουλευτικής στις γυναίκες που αντιµετωπίζουν προβλήµατα νοµικής φύσεως.
  2. παρέχει νομικές πληροφορίες σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου, ενδοοικογενειακής βίας και λήψης µέτρων για την προστασία της γυναίκας, καθεστώτος διαμονής της αν πρόκειται για μετανάστρια κλπ.
  3. συνεργάζεται µε όλα τα στελέχη του φορέα και όλες τις ειδικότητες για την κοινή αντιμετώπιση των συµβουλευόµενων γυναικών.
  4. συµµετέχει σε διεπιστημονικές/ πολυθεματικές ομάδες.
  5. ετοιμάζει ιστορικό για τη νομική κατάσταση της κάθε περίπτωσης
  6. συντάσσει εκθέσεις και κρατάει αρχεία που αφορούν στη νοµική ή διοικητική εξέλιξη των υποθέσεων των συµβουλευόµενων γυναικών
  7. συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.
  8. συνεργάζεται µε αρμόδιους φορείς για την παροχή νοµικής βοήθειας προς τις γυναίκες θύματα βίας.
  9. ενημερώνει το φάκελο της περίπτωσης, καταχωρεί σημειώσεις από κάθε συνάντηση , τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο  του ιστορικού, καταχωρεί στοιχεία στη βάση δεδομένων.
  10. συμμετέχει στις πολυθεματικές / διεπιστημονικές ομάδες για την εξέταση ομαδικών ή ατομικών περιπτώσεων καθώς και για την εξέταση κοινών θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων και όρων εντολής της λειτουργίας του ΣτΓ.
  11. εφαρμόζει τις σχετικές νομοθεσίες που διέπουν τη λειτουργία του ΣτΓ
  12. συμμετέχει στο σχεδιασμό /επανασχεδιασμό προγραμμάτων, στην ετοιμασία προτάσεων για διαμόρφωση κανονισμών, βελτίωση πολιτικών καθώς και στην εισαγωγή νέων μεθόδων εργασίας και τεχνολογιών.
  13. συλλέγει, ερμηνεύει και καταγράφει δεδομένα και λαμβάνει μέρος στη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών, μελετών και επισκοπήσεων
  14. διοργανώνει ή και δίδει διαλέξεις , σε θέματα που άπτονται των όρων εντολής του ΣτΓ
  15. εκπροσωπεί σε συνέδρια και συνεδριάσεις επιτροπών/ομάδων εργασίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό
  16. προωθεί την υλοποίηση αποφάσεων που λαμβάνονται
  17. εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα ανατεθούν από την συντονιστή/στρια του ΣτΓ ή και την Επιστημονική Διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ

Απαιτούμενα Προσόντα
(α) Πανεπιστημιακό δίπλωμα στην Νομική

(β) Εγγραφή στο Μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

(γ) Διετής τουλάχιστον πείρα σε καθήκοντα σχετικά με τα καθήκοντα της θέσης

(δ) Πολύ καλή  γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας

(ε) Άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ

(στ) Άδεια οδήγησης ΙΧ

(ζ) Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία

(η) Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

(θ) Βιογραφικό σημείωμα

 Επιπλέον επιθυμητά χαρακτηριστικά και δεξιότητες

(α)Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών σε συναφή αντικείμενο με τα καθήκοντα της θέσης

(β) Ικανότητα διαμόρφωσης σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα

εξυπηρετούμενα άτομα

(γ)Ικανότητα αντίληψης, προγραμματισμού και ελέγχου

(δ) Ικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας

(ε)Συναισθηματική ανθεκτικότητα

(στ)Μεθοδικότητα

(ζ) Ικανότητα σύναψης υγιών συνεργατικών σχέσεων

 Σημειώσεις:

1.Το Πανεπιστημιακό δίπλωμα και ο μεταπτυχιακός τίτλος θα πρέπει να είναι από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Κύπρου ή/και του εξωτερικού.

2.Η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους μέσω αποδεκτών τεκμηρίων με βάση τη σχετική Εγκύκλιο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (Αρ. 245 ημερ. 6.2.2017).

3.Πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης είναι η πείρα που αποκτήθηκε με την εκτέλεση καθηκόντων που σχετίζονται άμεσα με τα καθήκοντα που καθορίζονται στο Σχέδιο Υπηρεσίας. Η πείρα που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών ή η πείρα που αποκτήθηκε από εθελοντική εργασία, αμισθί, δεν προσμετρείται.

4. Σε περίπτωση επιλογής οι υποψήφιοι απαραίτητα θα πρέπει να προσκομίσουν:

(α) Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου

(β) Πιστοποιητικό μη συμπερίληψης στο αρχείο καταδικασθέντων για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

(γ)  Βεβαίωση από τον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη ότι δεν τελούν υπό πτώχευση σύμφωνα με τον περί Πτωχεύσεων Νόμο, Κεφ.5.

(δ) Προσκόμιση ιατρικό πιστοποιητικό ότι δεν πάσχουν  από οποιαδήποτε μεταδοτική / μολυσματική ασθένεια (αναλύσεις για μεταδοτικές / μολυσματικές ασθένειες και έκθεση ακτινογραφίας θώρακα).

5. Το προσωπικό θα τυγχάνει συχνής και τακτικής εκπαίδευσης ή/και εξειδίκευσης και θα υπόκειται σε συστηματική εποπτεία.

6. Κάθε μέλος του προσωπικού συνάπτει συμφωνία με τον εργοδότη, στην οποία δεσμεύεται ως προς την τήρηση της εμπιστευτικότητας ή/και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των θυμάτων ή/και των οικογενειών τους, τόσο κατά τη διάρκεια παροχής των υπηρεσιών του στο Σπίτι της Γυναίκας όσο και μετά, σε περίπτωση τερματισμού των υπηρεσιών του.

7. Κάθε μέλος του προσωπικού συνάπτει συμβόλαιο εργοδότησης με τον εργοδότη

8. Οι προσληφθέντες/σες είναι δυνατό να εργάζονται και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου , ανάλογα με τις ανάγκες. Το σύνολο, όμως, των ωρών εργασίας δεν θα υπερβαίνει τον καθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις/στοιχεία:

(α) Aπολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

(β) Πανεπιστημιακό δίπλωμα στην Νομική

(γ) Μεταπτυχιακό δίπλωμα οπού ισχύει

(δ) Πιστοποιητικό εγγραφής στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

(ε) Αποδεκτό τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής και της Αγγλικής Γλώσσας

(στ)  Η εργασιακή πείρα πρέπει να επιβεβαιώνεται με την υποβολή βεβαίωσης από τους εργοδότες/οργανισμούς στους οποίους εργάστηκε ο αιτητής, στην οποία να αναφέρεται η θέση που κατείχε, η ακριβής περίοδος απασχόλησης (με ημερομηνίες) και τα αναλυτικά καθήκοντα της θέσης.

(ζ) Αποδεικτικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών  υποχρεώσεων  ή νόμιμης  απαλλαγής

Υποψήφιοι που δεν πληρούν τα προσόντα και αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά δεν θα γίνονται αποδεκτές και δεν θα εξετάζονται.

Τα πιστοποιητικά θα υποβάλλονται  σε Ηλεκτρονική Μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: s.metti@domviolence.org.cy

Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 13 Απριλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται  στην ηλεκτρονική διεύθυνση s.metti@domviolence.org.cy   και στο τηλ. 22813121. 

(πηγη: https://domviolence.org.cy/prokirixi-thesewn/)

Σχόλια

Top Legal Stories

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024