Τροποποίηση στους Κανονισμούς περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων

Οι περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικοί) (Τροποποιητικοί) (Αρ.1) Διαδικαστικοί Κανονισμοί του 2024 τροποποιούν τους περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικούς) Διαδικαστικούς Κανονισμούς, που στο εξής θα αναφέρονται ως «οι Βασικοί Διαδικαστικοί Κανονισμοί». 

Ειδικότερα, οι Βασικοί Διαδικαστικοί Κανονισμοί τροποποιούνται με τη διαγραφή της φράσης «31η Δεκεμβρίου, 2019», στον Κανονισμό 2 και την αντικατάστασή της, με τη φράση «31 η Δεκεμβρίου, 2021».

Η νέα διατύπωση του Κανονισμού 2:

(2) Οι Κανονισμοί αφορούν σε όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις που καταχωρίστηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, 2019 31η Δεκεμβρίου 2021 και στις οποίες δεν έχει κατά την ημερομηνία δημοσίευσης των Κανονισμών αρχίσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία.

Οι Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας , δηλ. στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση του Μέρους 43 των Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας

Ο περί Παραγραφής Αγώγιμων Δικαιωμάτων Νόμος: Αναστολή χρόνου παραγραφής αγώγιμου δικαιώματος για αμέλεια ή παράβαση θέσμιου καθήκοντος

Ελεύθερος μετά από 30 χρόνια ο μακροβιότερος κατάδικος της Κύπρου

Δικαίωση δικαστή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να στραφεί δικαστικά κατά της απόφασης που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα

Άρθρο 144 Ποινικού Κώδικα : Η Κύπρος μεταρρυθμίζει επιτέλους το ποινικό πλαίσιο του βιασμού