Αποζημίωση 600 χιλιάδες ευρώ για το θάνατο των διδύμων αδελφών Χριστοφόρου στην έκρηξη στο Μαρί

Συνολικό ποσό αποζημίωσης 600 χιλιάδων ευρώ περίπου επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τα δίδυμα αδέλφια Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν στις 11 Ιουλίου 2011 στη φονική έκρηξη στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί (περίπου 300.000 ευρώ για καθένα). Η αγωγή ασκήθηκε από τους γονείς των διδύμων υπό την προσωπική τους ιδιότητα και ως διαχειριστές της περιουσίας
τους. Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στη φονική έκρηξη, στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον έξι ατόμων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου και στην καταδικαστική απόφαση του για τους ενόχους.
Αναφέρεται επίσης στην οικονομική βοήθεια από το Κράτος ύψους 95 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε για κάθε ένα από τα δύο αδέλφια, προς την οικογένεια τους .
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση «είναι πολύ μεγάλο το τίμημα για μια οικογένεια να χάσει δύο παιδιά σε μια μέρα, δεν πρέπει να επιτρέπεται ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ οι ενάγοντες υπέστησαν τη μεγαλύτερη απώλεια απ΄ όλες τις οικογένειες που επηρεάστηκαν συνεπεία της τραγωδίας…Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς γνωρίζουν ότι στο κάλεσμα της πατρίδας και στο πεδίο της μάχης ζωές θα χαθούν, για ιερό σκοπό. Πέραν όμως τέτοιων συνθηκών και εν καιρώ ειρήνης αναμένουν από το κράτος την παροχή κάθε μέριμνας ώστε στο τέλος της θητείας τους τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σπίτι τους υγιή και αρτιμελή, ωστόσο ο Χρίστος, όπως και ο αδελφός του, δεν επέστρεψαν, αφού το  νήμα της ζωής τους κόπηκε στις 11.7.2011 εκεί όπου είχαν ταχθεί να υπηρετήσουν την πατρίδα, σε ηλικία μόλις 18 ετών».
Το δικαστήριο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το κράτος εγκλημάτησε και η δικαιοσύνη έχει το θλιβερό καθήκον να γράψει τον επίλογο. Η Δημοκρατία επέδειξε εγκληματική αδιαφορία για τη ζωή προσώπων».(πηγή: 24h.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης