Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση των γυναικών: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από την ΟWAAT-Kύπρος

Μπορεί να έληξε το πρόγραμμα των «16 Ημερών» για την πρόληψη της βίας λόγω φύλου, αλλά οι ιδρυτές του οργανισμού «One Woman At A Time-Cyprus- Μία γυναίκα την φορά, Κύπρος (OWAAT-CY)» ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα «Τις επόμενες 16 Ημέρες», #Next16Days #OWAAT, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για μηδενική ανοχή της κακοποίησης των γυναικών, ειδικά τώρα, διότι από τις 15–31 Δεκεμβρίου, διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες παγκοσμίως, θα
αντιμετωπίσουν τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Η OWAAT δηλώνει πως «η Ενημέρωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά των δραστών δεν τελειώνει ποτέ, εφ 'όσον η βία παραμένει."
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2012, οι επιθέσεις και οι εν οίκω δολοφονίες ανεβαίνουν 25 τοις εκατό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι ιδρυτές της OWAAT-Κύπρος λένε ότι ξεκίνησαν το πρόγραμμα των 16 ημερών επειδή «έχει έρθει η ώρα για τον τερματισμό της κακοποίησης σε βάρος των γυναικών σήμερα». Η OWAAT-Κύπρος παραμένει πάντα παρούσα για να καθοδηγήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους πώς μπορούν εύκολα να συνδεθούν στο www.owaat-cy.com για πρόσβαση σε δωρεάν πληροφορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως «εργαλειοθήκη αυτοβοήθειας» ειδικά σχεδιασμένη για κακοποιημένες γυναίκες, όπου μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να συμπληρώσει απλοποιημένα έντυπα αιτήσεων στα ελληνικά τα οποία μπορεί να καταθέσει στο δικαστήριο για αστική προστασία έκτακτης ανάγκης ή για διαζύγιο, αυτοπροσώπως. Ιδρύτρια της οργάνωσης είναι η δικηγόρος Πατρίσια Μ.Μάρτιν ενώ μεταξύ των ιδρυτών της OWAAT Kύπρου είναι οι δικηγόροι, Κάρλος Παρτασίδης και Δρ. Άννα Πλεύρη.

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποιήσεις στον περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμο (Νόμος 115(Ι) του 2023)

Κατά τόπον αρμοδιότητα του Εμπορικού Δικαστηρίου: Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2023

Καταργείται ο Νόμος περί Οικογενειακών Δικαστηρίων (Θρησκευτικές Ομάδες)

Το νέο σύστημα e-justice τίθεται σε εφαρμογή από 18 Δεκεμβρίου 2023

Καταναλωτικά δάνεια: Η επιβάρυνση του δανειολήπτη με υπερβολικά υψηλό κόστος πίστωσης εκτός τόκων είναι δυνατόν να συνιστά καταχρηστική ρήτρα (ΔΕΕ)