Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση των γυναικών: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από την ΟWAAT-Kύπρος

Μπορεί να έληξε το πρόγραμμα των «16 Ημερών» για την πρόληψη της βίας λόγω φύλου, αλλά οι ιδρυτές του οργανισμού «One Woman At A Time-Cyprus- Μία γυναίκα την φορά, Κύπρος (OWAAT-CY)» ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα «Τις επόμενες 16 Ημέρες», #Next16Days #OWAAT, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για μηδενική ανοχή της κακοποίησης των γυναικών, ειδικά τώρα, διότι από τις 15–31 Δεκεμβρίου, διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες παγκοσμίως, θα
αντιμετωπίσουν τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Η OWAAT δηλώνει πως «η Ενημέρωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά των δραστών δεν τελειώνει ποτέ, εφ 'όσον η βία παραμένει."
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2012, οι επιθέσεις και οι εν οίκω δολοφονίες ανεβαίνουν 25 τοις εκατό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι ιδρυτές της OWAAT-Κύπρος λένε ότι ξεκίνησαν το πρόγραμμα των 16 ημερών επειδή «έχει έρθει η ώρα για τον τερματισμό της κακοποίησης σε βάρος των γυναικών σήμερα». Η OWAAT-Κύπρος παραμένει πάντα παρούσα για να καθοδηγήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους πώς μπορούν εύκολα να συνδεθούν στο www.owaat-cy.com για πρόσβαση σε δωρεάν πληροφορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως «εργαλειοθήκη αυτοβοήθειας» ειδικά σχεδιασμένη για κακοποιημένες γυναίκες, όπου μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να συμπληρώσει απλοποιημένα έντυπα αιτήσεων στα ελληνικά τα οποία μπορεί να καταθέσει στο δικαστήριο για αστική προστασία έκτακτης ανάγκης ή για διαζύγιο, αυτοπροσώπως. Ιδρύτρια της οργάνωσης είναι η δικηγόρος Πατρίσια Μ.Μάρτιν ενώ μεταξύ των ιδρυτών της OWAAT Kύπρου είναι οι δικηγόροι, Κάρλος Παρτασίδης και Δρ. Άννα Πλεύρη.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων