Συνελήφθη η Νο.1 καταζητούμενη της Κύπρου

Συνελήφθη στην Αθήνα η καταζητούμενη εδώ και δέκα χρόνια περίπου Κύπρια υπήκοος Έφη Ηροδότου, για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εγκατάλειψη του θύματος και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Η Ηροδότου συνελήφθη μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν επίσης καταζητούμενοι. Την πληροφορία για την παρουσία τους στην Ελλάδα έδωσαν οι κυπριακές αρχές στην Ελληνική Αστυνομία, υποδεικνύοντας
συγκεκριμένη περιοχή. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε στον εντοπισμό των τριών καταζητούμενων και στη σύλληψη τους. Με οδηγίες των εισαγγελικών αρχών τέθηκαν υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης τους στη Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις καταζητούμενοι το τελευταίο διάστημα έχοντας κουραστεί από την διπλή ζωή που ήταν αναγκασμένοι να ζουν, είχαν έρθει σε επαφή μέσω τρίτου με τις κυπριακές αρχές με σκοπό να διαπραγματευτούν την επιστροφή τους στη Κύπρο. Πριν την Ελλάδα και οι τρεις βρίσκονταν στην Αγγλία και κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου τον Δεκέμβριο του 2007 ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση και σκότωσε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. Εγκατέλειψε το θύμα στην άσφαλτο και διέφυγε για να εντοπιστεί αργότερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ και ο έλεγχος αλκοόλης έδειξε 70mg αντί 22mg που ήταν το όριο.
Η νεαρή είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ωστόσο με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησαν συλλήψεις για πλαστογραφία τριών προσώπων μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, το 2009 η υπόθεση άνοιξε ξανά, αλλά η Έφη Ηροδότου είχε εξαφανιστεί και καταζητείτο και από την Europol. (πηγή: athensvoice.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων