Με 200 χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας: Σύλληψη 30χρονης. Η υπερβολική ταχύτητα η συχνότερη παράβαση στους πρόσφατους ελέγχους

Σχεδόν με 200 χιλιόμετρα την ώρα έτρεχε 30χρονη με το αυτοκίνητό της στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, ανέκοψαν το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2017 για έλεγχο, όχημα που οδηγούσε 30χρονη στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού –
Λευκωσίας, με ταχύτητα 197 χλμ/ω αντί 100 χλμ/ω και χωρίς ασφάλεια. Η 30χρονη αφού συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Η υπόθεση διερευνάται από τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας για πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, διενήργησαν πριν από λίγες ημέρες τροχονομικούς έλεγχους στην πρωτεύουσα. 
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγγέλθηκαν συνολικά 78 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα, 20 οδηγοί για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 11 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ καταγγέλθηκαν άλλοι 29 οδηγοί για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου 4-5 Μαρτίου, μέλη της Τροχαίας διενήργησαν παγκύπρια τροχονομικούς ελέγχους όπου καταγγέλθηκαν συνολικά 621 οδηγοί για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ενώ 223 οδηγοί καταγγέλθηκαν για άλλες τροχαίες παραβάσεις. Διενεργήθηκαν επίσης 734 έλεγχοι αλκοτέστ όπου καταγγέλθηκαν συνολικά 57 οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό