Ένοχοι οι 5 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου

Ένοχοι κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου από το κακουργιοδικείο της Πάφου. Οι καταδικασθέντες είναι ο πρώην δήμαρχος Πάφου Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ευστάθιος Ευσταθίου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής.
Ο Γ. Μιχαηλίδης κρίθηκε ένοχος σε 20 κατηγορίες από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε και αθωώθηκε σε πέντε.  Ο Φ. Σαρίκας κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες και αθωώθηκε στις δύο. Ο Ε. Ευσταθίου κρίθηκε ένοχος σε 14 κατηγορίες και αθωώθηκε σε δύο. Ο Β. Βασιλείου κρίθηκε ένοχος στις επτά κατηγορίες και αθωώθηκε στη μία. Ο Γ. Σιαηλής κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες και αθωώθηκε στις τρεις.
Οι 61 συνολικά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Το κακουργιοδικείο θα συνέλθει εκ νέου στις 3 Μαΐου για την επιβολή ποινών στους πέντε ενώ μέχρι τότε οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση.
Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις μαρτυρίες των Σάββα Βέργα, πρώην δημάρχου της Πάφου και Ευτύχιου Μαλεκκίδη οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. (πηγή: stockwatch.com.cy)

Σχόλια