Η Νέα Υπουργική Απόφαση για τις Μετεγγραφές Κυπρίων Φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελλάδας η Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 52596/Ζ1/2017 (ΦΕΚ 1241/Β/11-4-2017) σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φοιτητών κυπριακής καταγωγής, που έχουν εισαχθεί με τις ειδικές κατηγορίες της υπ’ αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272) υπουργικής απόφασης.
Σύμφωνα με το άρθρο 1της ΥΑ, οι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΕΑ, που έχουν κυπριακή καταγωγή, και εισήχθησαν σε αυτά, σε ποσοστό καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄272) υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα. Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων εισαγωγής, από Α.Ε.Ι. σε Α.Ε.Ι. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.
Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΥΑ, οι φοιτητές ημεδαπών ΑΕΙ και ΑΕΑ κυπριακής καταγωγής, που εισήχθησαν σε ποσοστό καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄272) υπουργική απόφαση, δικαιούνται μετεγγραφή, εφόσον συντρέχει μία τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο, που φοιτά κατά την ημερομηνία υποβολή της αίτησης μετεγγραφής σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ημεδαπό ΑΕΙ.
β) έχουν αδελφό ή σύζυγο ή γονέα ή τέκνο, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων