Δικαστήριο στην Τουρκία απαγόρευσε τη λειτουργία γνωστού ταξιδιωτικού site

Διαταγή με την οποία απαγορεύει τη λειτουργία του ταξιδιωτικού site, Booking.com, το οποίο εδρεύει στην Ολλανδία, εξέδωσε δικαστήριο στην Τουρκία. Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης που εξέδωσε την παραπάνω απόφαση, κατηγόρησε το ολλανδικό site για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με την απόφαση, ο συγκεκριμένος ιστότοπος απαγορεύεται πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο μέσω της δικής του ηλεκτρονικής διεύθυνσης, όσο και μέσω άλλων ιστοσελίδων, με τις οποίες συνεργάζεται.
Όπως ανακοινώθηκε, οι ιδιοκτήτες του site δεν κινδυνεύουν με κυρώσεις. Ωστόσο, έχουν καταβάλει στο τουρκικό κράτος το ποσό των 2,5 εκατ. τουρκικών λιρών για την εξασφάλιση της ηλεκτρονικής συχνότητας, τα οποία, εφόσον διατηρηθεί η απόφαση, θα χαθούν.
Σημειώνεται πως οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας δεν βρίσκονται σε καλό επίπεδο, μετά την απαγόρευση προεκλογικών ομιλιών ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την τροποποίηση του τουρκικού συντάγματος και τις εντονες αντιδράσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων στελεχών της κυβέρνησης. (πηγή: Turkish Greek News)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό