Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, την οποία θα εκτίσει αφού εκτίσει πρώτα την ποινή που του επιβλήθηκε για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ), επέβαλε την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή σε 4 συνολικά κατηγορίες για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου.
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον πρώην δήμαρχο για το αδίκημα του Δεκασμού Δημόσιου Λειτουργού, ένα (1) έτος για το αδίκημα της Απόσπασης από Δημόσιο Λειτουργό, ένα (1) έτος για το αδίκημα της Κατάχρησης Εξουσίας ενώ δεν επέβαλε ποινή για το αδίκημα της Δωροληψίας και Επίδειξης Εύνοιας από Δημόσιο Λειτουργό.
Οι ποινές θα συντρέχουν ωστόσο η έκτιση τους θα αρχίσει αφότου ο Σάββας Βέργας εκτίσει την ποινή φυλάκισης για την καταδίκη του στις 18 Φεβρουαρίου 2015 από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου για την υπόθεση του ΣΑΠΑ. 
Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου εξήγησε ότι λήφθηκαν υπόψη ως μετριαστικοί παράγοντες η αρχή της συνολικότητας, οι προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις του κατηγορούμενου, οι επιπτώσεις στον Σάββα Βέργα από την απόφαση του ΕΤΕΚ να του αφαιρέσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την άνιση μεταχείριση λόγω της μη δίωξης του Διευθυντή της εταιρείας HELECTOR Ιωάννη Κοκότση, ο οποίος περιλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας και που σύμφωνα με τα παραδεχτά γεγονότα δωροδόκησε τον κατηγορούμενο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το Κακουργιοδικείο στην παραδοχή του κατηγορούμενου, την επιστροφή στο Δημόσιο υπό τη μορφή ακινήτων του ποσού που έλαβε ως μίζες, στοιχεία που καταδεικνύουν σύμφωνα με την απόφαση την έμπρακτη μεταμέλεια του Σάββα Βέργα, καθώς επίσης και στη συνεργασία που επέδειξε ο κατηγορούμενος με τις ανακριτικές αρχές αλλά και στην πρόθεση του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση. (newsit.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων