Υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου: Στις 23 Μαϊου η ακρόαση των εφέσεων από νέα σύνθεση 3μελούς Εφετείου

Το Τριμελές Εφετείο που θα δικάσει τις εφέσεις των τεσσάρων καταδικασθέντων στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου θα απαρτίζουν οι δικαστές του Ανωτάτου δικαστηρίου Δέσπω Μιχαηλίδου, Μιχαλάκης Χριστοδούλου και Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου. Η ακρόαση των εφέσεων ορίστηκε για την Τρίτη, 23 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί.
Εκτός από τον τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα, έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1η Μαρτίου 2017, καταχώρησαν επίσης οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ανδρέας Κυπρίζογλου και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ.
Οι δικαστές Μύρων Νικολάτος και Λεωνίδας Παρπαρίνος, επικαλούμενοι κώλυμα λόγω συγγένειας τους με πρόσωπα που εργοδοτούνται στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΠΕ, είχαν ζητήσει την εξαίρεση τους από τη σύνθεση του εφετείου που είχε αρχικά αναλάβει την εκδίκαση των εφέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή 1,5 έτους στην κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση. Στο δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €70.000 στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού.
Η απόφαση όριζε άμεση φυλάκιση για τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Παναγιώτη Νεοκλέους και αναστολή φυλάκισης για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου. Οι ποινές φυλάκισης για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου συντρέχουν.  (πηγή: stockwatch.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων