Συνελήφθη και κρατείται 57χρονος δικηγόρος για τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 57χρονου δικηγόρου και ενός ακόμη 52χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν για τα επεισόδια σε εκδήλωση αριστερών οργανώσεων, στο ΤΕΠΑΚ.
Οι δυο κρατούμενοι, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη μη εγγεγραμμένης πολιτικής Κίνησης, αρνούνται ότι είχαν σχέση με τα επεισόδια και επικαλούνται διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται από τις ανακριτικές Αρχές.
Η Αστυνομία είχε ζητήσει την 8ήμερη κράτηση των δυο, ωστόσο, μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, καθώς οι δικηγόροι τους υπέβαλαν ενστάσεις, το δικαστήριο διέταξε την τετραήμερη κράτηση τους.
Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας, οχλαγωγίας, επίθεσης και αδικήματα που αφορούν τον περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, μέσω του Ποινικού Δικαίου, Νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι την εκδήλωση αριστερών οργανώσεων στο ΤΕΠΑΚ που είχε θέμα "Η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και στη διχοτόμηση"διέκοψε επέλαση κουκουλοφόρων που έφεραν ρόπαλα και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους, ενώ εξαφανίστηκαν προτού εμφανιστούν αστυνομικοί. Στο χώρο έγινε ρίψη φυλλαδίων που παραπέμπουν σε συγκριμένο ιδεολογικό χώρο. (πηγή: newsit.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό