Ένοχη η Έφη Ηροδότου για το θανατηφόρο τροχαίο. Στις 10 Ιουλίου η απόφαση επί της ποινής

Ένοχη κρίθηκε και στις δύο κατηγορίες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η Έφη Ηροδότου για την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου που προκάλεσε το Δεκέμβριο του 2007 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου.
Η πρώτη κατηγορία αφορούσε στην πρόκληση θανάτου από αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη πράξη και η δεύτερη κατηγορία στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και μη ελάττωσης ταχύτητας.
Το δικαστήριο, που αποδέχθηκε την μαρτυρία των οκτώ μαρτύρων κατηγορίας και απέρριψε τις δύο μαρτυρίες υπεράσπισης, όρισε ημερομηνία για την επιβολή ποινής την 10η Ιουλίου 2017. 
Η υπόθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς η κατηγορούμενη καταζητείτο επί 10 χρόνια περίπου και συνελήφθη πρόσφατα στην Αθήνα.
Η 30χρονη κατηγορείται ότι στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 04:45 στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό ενώ οδηγούσε το όχημα της εισήλθε στη διασταύρωση με κόκκινο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Αιμίλιος Ιωάννου, 17 χρόνων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη κλήθηκε σε απολογία και επέλεξε να προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Επίσης κατέθεσαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.
Στην ανωμοτί δήλωσή της ενώπιον του Δικαστηρίου η κατηγορούμενη είχε αναφέρει ότι «ήταν ένα τραγικό ατύχημα και όχι μια ηθελημένη εκ μέρους μου εγκληματική ενέργεια. Ένα ατύχημα, για το οποίο ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν φέρω καμιά νομική ευθύνη”.

Σχόλια