Νομοθεσία για το Διαδίκτυο και για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Σεμινάριο «Νομοθεσία για το Διαδίκτυο και για ηλεκτρονικές συναλλαγές» στις 20 Ιουνίου 2017, 8.30-13.00 στην Αίθουσα σεμιναρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ) Φραγκλίνου Ρούσβελτ 170.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την ανάγκη των επιχειρήσεων για προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους διαδικτυακά, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση αλλά και διατήρηση των υφιστάμενων πελατών τους, το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο, στόχο έχει να αναλύσει τη νομοθεσία για το Διαδίκτυο. Με πρακτικά παραδείγματα ο εκπαιδευτής Κωνσταντίνος Κουρούπης, Λέκτορας Νομικής Πανεπιστημιου Frederick, θα μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως και για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.
Πρόγραμμα:
 Ø Οδηγία 2011/83/ΕΕ για ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές
Ø Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα (2016)
Ø Οδηγία 95/46/ΕΚ για προσωπικά δεδομένα
Ø Νόμος 138(Ι) 2001 για τα προσωπικά δεδομένα στην Κύπρο
Ø Οδηγία 2013/11/ΕΕ και Κανονισμός 524/2013 για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών
Ø Οδηγία Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Κύπρο για ζητήματα προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις
Ø Νομολογιακά παραδείγματα - Αποφάσεις Δικαστηρίων
Ø Σύγκριση με Ελλάδα
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουρούπης είναι Λέκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Frederick, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Δίκαιο Νέων Τεχνολογιών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η διδακτορική του Διατριβή, η οποία εκπονήθηκε στην Ελλάδα και στην Γαλλία, αναφέρεται στην προστασία προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη. Έχει διδάξει στην Ελλάδα και στην Γαλλία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και επαγγελματικά σωματεία και έχει υπάρξει ομιλητής σε διεθνή συνέδρια για θέματα προσωπικών δεδομένων. Έχει συμμετάσχει σε συγγραφές νομικών βιβλίων ενώ αρθρογραφεί σε συναφή νομικά περιοδικά. Παράλληλα, στην Κύπρο, συμμετέχει ως εμπειρογνώμων σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Τρόποι Εγγραφής: Τηλ. 25 855000 Φαξ 25 661655. Email: info@limassolchamber.eu
Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων