Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον πατέρα της Έφης Ηροδότου και 18 μηνών στη μητέρα της

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πατέρα της Έφης Ηροδότου, Ηρόδοτο,  και 18 μήνες στην μητέρα της Ηροδότου, Νίτσα. Οι ποινές είναι χωρίς αναστολή.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γονείς είχαν κριθεί ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για πέντε κατηγορίες, της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφίας εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου.
Στο  μεταξύ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής κατά της Έφης Ηροδότου, οι δικηγόροι της καταχώρησαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. 
Η έφεση στρέφεται τόσο κατά της καταδίκης όσο και κατά της ποινής που της επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για την πρόκληση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος το 2007 με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου από τη Λεμεσό.
Υπενθυμίζεται ότι στην Έφη Ηροδότου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. (πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων