44 χρόνια κάθειρξη σε 54χρονο από τη Ζάκυνθο για βιασμό, ασέλγεια και αποπλάνηση των παιδιών του


Ελλάδα. Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση του 56χρονου πατέρα από τη Ζάκυνθο που κατηγορείτο από το 2015 για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της θετής του κόρης και των άλλων δύο φυσικών παιδιών του, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.
Παρά τους ισχυρισμούς του, ότι όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, το Δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 44 ετών, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, εκ των οποίων θα εκτίσει τα 25 έτη, ενώ δεν του αναγνώρισε οποιοδήποτε ελαφρυντικό.
Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της θετής του κόρης, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα για χρόνια ζούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, πως όλα αυτά τα χρόνια υπέμενε τον συστηματικό βιασμό της από τον πατριό της, και ότι στα 18 της αντελήφθη ότι ασελγούσε και στη μικρότερη αδελφή της, αλλά και στον ανήλικο αδερφό τους.
Ο 56χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Κακουργιοδικείο Πύργου σε 67 χρόνια κάθειρξη. Απολογούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως είναι κατασκευασμένες από την πρώην σύζυγό του και τη μεγαλύτερη κόρη της. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος στο τέλος της δίκης δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής από τις συνηγόρους Ιωάννα Κούρτοβικ και Αγγελική Βισβάρδη.
Η ιστορία συγκλόνισε το 2010 την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, όταν άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων. Αναλυτικότερα, ο 56χρονος Ζακυνθινός, όπως αποδείχτηκε στο Κακουργιοδικείο του Πύργου, ασελγούσε συστηματικά (2 έως 3 φορές την εβδομάδα) στην τότε 12χρονη, κόρη της γυναικάς του από το πρώτο της γάμο. Η άτυχη κοπέλα υπέμενε όλα αυτά τα χρόνια τον βιασμό του πατριού της, ο οποίος απειλώντας την, της είχε κρατήσει το στόμα “κλειστό’. Η νεαρή κοπέλα μόλις ενηλικιώθηκε δεν άντεξε, μίλησε στην μητέρα της και αμέσως οι δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση, καθώς ασελγούσε και στα δύο φυσικά τέκνα του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών αντίστοιχα. Η μητέρα μαζί με τα δύο παιδιά της ζουν πλέον στην Αυστραλία ενώ η κόρη της από τον πρώτο γάμο ζει μαζί με το βιολογικό της πατέρα στην Αθήνα.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε την κοπέλα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε τις συνέπειες που έχει ένας βιασμός και δεν έπεσε σε ψυχιατρικές αντιφάσεις. Μάρτυρας που γνώριζε την μητέρα των τριών παιδιών πολλά χρόνια μίλησε για έναν άνθρωπο αντικοινωνικό. Αντιθέτως, η σύντροφος του κατηγορούμενου η οποία είναι μαζί του από το 2010 υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του απέναντι στα δικά της παιδιά ήταν άψογη και ότι ήταν ένα άνθρωπος που δούλευε πολλές ώρες.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο ώστε η πρώην γυναίκα του να πάρει την επιμέλεια των παιδιών και να φύγει στην Αυστραλία όπου ήθελε να ζήσει μόνιμα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρχαν προβλήματα τα οποία σχετίζονταν με τον αγώνα για επιβίωση όχι όμως ότι χειροδικούσε. (πηγή: imerazante.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου