Απορρίφθηκε αγωγή εναντίον της Toyota: Οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονταν ότι τρωκτικά τρώνε τα καλώδια του κινητήρα


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψε αγωγή αποζημίωσης ενάντια στην εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων Toyota για ζημιές καλωδίων που προκαλούνται από τρωκτικά. Στην αγωγή που υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2016, υποστηρίχθηκε ότι η απόφαση της Toyota να χρησιμοποιεί μόνωση με βάση τη σόγια και όχι το πετρέλαιο για την καλωδίωση του κινητήρα είχε κάνει τη μόνωση πιο ελκυστική στα τρωκτικά. Οι ενάγοντες, που ήταν ιδιοκτήτες οχημάτων της εταιρίας, ισχυρίστηκαν ότι οι ζημιές πρέπει να καλύπτονται από την εγγύηση. Η Toyota ωστόσο διαφώνησε.
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Andrew Guilford απέρριψε τους λόγους της αγωγής καθώς και τους ισχυρισμούς περί απάτης και προστασίας των καταναλωτών.
Η αγωγή κατατέθηκε αρχικά από τον κατοίκο της Ιντιάνα Albert Heber, ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει περίπου 1500 δολάρια για να καθαρίσει την καλωδίωση για το Toyota Tundra του 2012. Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες έκαναν αργότερα παρόμοιες καταγγελίες.
Σύμφωνα με το δικαστή, η Toyota δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι η μόνωση με βάση τη σόγια θα προσελκύσει τρωκτικά.
Η αγωγή που ασκήθηκε περιλαμβάνει πολλές καταγγελίες καταναλωτών -ιδιοκτητών αυτοκινήτων Toyota, οι οποίοι επικαλούνται ζημιές από τρωκτικά σε διάφορα μέρη των οχημάτων τους. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας ισχυρίστηκαν ότι έχουν δει σκίουρους, ποντίκια και κουνέλια να μπαίνουν στον χώρο του κινητήρα των αυτοκινήτων τους και τρώνε τις καλωδιώσεις, μιας και τις βρίσκουν εξαιρετικά νόστιμες. (carscoops.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό