Νέες αποφυλακίσεις 4 καταδικασθέντων για την υπόθεση ΣΑΠΑ - Διαμαρτυρία των κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές για άνιση μεταχείριση


Νέες αποφυλακίσεις από τις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου, αυτή τη φορά τεσσάρων καταδικασθέντων στην υπόθεση ΣΑΠΑ και συγκεκριμένα των Σάββα Βέργα, Φειδία Σαρίκα, Βάσου Βασιλείου και Ευτύχιου Μαληκκίδη.
Και οι τέσσερις αποφυλακίστηκαν πρόωρα μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλαν προς το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ`αδεία στη βάση της νομοθεσίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία για την ευνοϊκή μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν, όπως καταγγέλλουν, οι επώνυμοι κρατούμενοι που υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης στο Συμβούλιο.
Οι κρατούμενοι κρατούσαν και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Απαιτούμε ίση μεταχείριση», «Έχουμε κι εμείς οικογένειες», «Θέλουμε και εμείς μια δεύτερη ευκαιρία», «Μην εμπαίζετε τις οικογένειες των καταδίκων» και «Ίση μεταχείριση στο Parole».
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με ανακοίνωση, αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, σημειώνοντας ότι «παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής, την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο".
(Πηγή: ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης