Ανατροπή πρωτόδικης απόφασης σε υπόθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκου


Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή την έφεση της Δημοκρατίας ανατρέποντας την πρωτόδικη ακυρωτική απόφαση, σε υπόθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκου και της οικογένειάς του.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων, η έφεση αφορούσε στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εναντίον Εκδοτικού Οίκου και αφορούσε παραβίαση της Αρχής της Αναλογικότητας.
Η εφημερίδα δημοσίευσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανηλίκου και της οικογένειας του παραβιάζοντας το δικαίωμα τους σε ιδιωτική και οικογενειακή ζωή παρά του γεγονότος ότι τα δεδομένα αυτά είχαν συμπεριληφθεί και στην σχετική δικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα ημερομηνίας 16.7.2009 εφημερίδας των εφεσίβλητων υπό τον τίτλο «αθωώθηκαν τέσσερεις γιατροί σε υπόθεση πατρότητας παιδιού» αναγράφηκε μεταξύ άλλων το όνομα του παιδιού του οποίου αμφισβητείτο η πατρότητα καθώς και ότι το παιδί έπασχε από κάποια ασθένεια.
«Η στάθμιση των δύο δικαιωμάτων, ήτοι του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, κλίνει σαφώς την πλάστιγγα υπέρ του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής», τόνισε το Ανώτατο στην Αναθεωρητική Έφεση της Δημοκρατίας.
Δείτε την Απόφαση εδώ
Δείτε την απόφαση της Επιτρόπου

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή