Πρωτοφανής απόφαση: Δικαστής θα κοιμηθεί δίπλα σε φάρμα αγελάδων για να αποφασίσει σε υπόθεση ηχορύπανσης


Την πρωτοφανή απόφαση να πάει να κοιμηθεί ο ίδιος σε φάρμα αγελάδων προκειμένου να διαπιστώσει αν προκαλείται ηχορύπανση, πήρε ο Γερμανός δικαστής Γιόχανες Νάγκορσεν. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2011, ένα ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει ένα γραφικό σπίτι κοντά στο χωριό Ερκαμ, 30 χιλιόμετρα νότια του Μονάχου. Όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι, το όνειρο μιας ήρεμης και ήσυχης ζωής στην εξοχή μετατράπηκε σε εφιάλτη λόγω του αφόρητου θορύβου που προκαλούν τα κουδούνια των αγελάδων που βόσκουν στο διπλανό χωράφι. Η γυναίκα μάλιστα διατείνεται ότι ο θόρυβος της προκαλεί αϋπνία η οποία σταδιακά την οδήγησε στην κατάθλιψη.
Η ιδιοκτήτρια της φάρμας, κτηνοτρόφος Ρεγκίνα Κίλερ, συμφώνησε να απομακρύνει το κοπάδι της όσο το δυνατόν περισσότερο από το σπίτι του ζευγαριού το οποίο όμως συνέχισε να διαμαρτύρεται έντονα για την ηχορύπανση που προκαλούν οι αγελάδες. Το 2017, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού κατέφυγαν στο δικαστήριο κατηγορώντας την Κίλερ ότι πέραν της αφόρητης φασαρίας των κουδουνιών, τα περιττώματα των αγελάδων προσελκύουν ανεπιθύμητα έντομα γεγονός που μειώνει σημαντικά την αξία της ακίνητης περιουσίας τους.
Το ζευγάρι έχασε αρχικά τη μάχη αλλά η υπόθεση συνεχίζεται πλέον σε ανώτερο δικαστήριο της Βαυαρίας όπου ο δικαστής Νάγκορσεν πήρε την πρωτοφανή απόφαση να πάει αυτοπροσώπως και να μείνει δίπλα στη φάρμα προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του θορύβου, που επικαλούνται οι ιδιοκτήτες του γειτονικού σπιτιού, προκειμένου να αποφασίσει επί της αγωγής τους.
(πηγή: protagon.gr/times.co.uk)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου