O νέος Νόμος 121 (Ι) του 2019 για το Brexit και τα δικαιώματα υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας ο περί του Δικαιώματος Ορισμένων Υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Μελών των Οικογενειών τους να Κυκλοφορούν και να Διαμένουν Ελεύθερα στη Δημοκρατία Νόμος 121(Ι) του 2019.
Σκοπός του Νόμου είναι ο καθορισμός των όρων και διατυπώσεων που διέπουν την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας και μόνιμης διαμονής στη Δημοκρατία από ορισμένους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και τα μέλη των οικογενειών τους καθώς επίσης και των περιορισμών που δύνανται να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά για λόγους δημοσίας τάξης, δημόσιας ασφάλειας ή δημόσιας υγείας.
Ο νέος νόμος εφαρμόζεται σε υπηκόους του Η.Β. που πριν από την ημερομηνία αποχώρησης[1] άσκησαν το δικαίωμα διαμονής τους στη Δημοκρατία δυνάμει του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζουν να διαμένουν στη Δημοκρατία μετά την ημερομηνία αποχώρησης, καθώς επίσης και σε μέλη οικογένειας υπό ορισμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται στο νόμο (άρθρο 4 (1) (β)).
Δείτε το Νόμο εδώ

[1] «Ημερομηνία Αποχώρησης» σημαίνει την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας» (άρθρο 2)

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή