Στον Γενικό Εισαγγελέα οδηγείται η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στη Λάρνακα


Η υπόθεση του ρατσιστικού επεισοδίου στη Λάρνακα θα οδηγηθεί πολύ σύντομα στον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για αδικήματα που χρειάζονται την έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας ώστε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει ληφθεί αρκετά μεγάλος αριθμός καταθέσεων.
Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της  δύο βίντεο από το σοβαρό λεκτικό επεισόδιο μεταξύ τριών γυναικών σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα και μπροστά από παιδιά, και διερευνά σοβαρές υποθέσεις ρατσιστικής βίας, επίθεσης, απειλών, ανησυχίας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων. 
Η έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις οι δύο αδελφές που φαίνεται να πρωτοστατούν στο επεισόδιο, η μητέρα τους που παρέμεινε αμέτοχη και η Ρωσίδα Σβετλάνα Ζαΐτσεβα που έτυχε να είναι μάρτυρας ατυχήματος σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα και η ίδια να γίνει θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τους δικούς τους ισχυρισμούς και ήδη από την πλευρά των δύο αδελφών εκφράστηκε ο ισχυρισμός ότι η Ρωσίδα, που διαμένει στη Λεμεσό εδώ και 20 χρόνια, τους ζήτησε 100 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι ενεπλάκησαν σε ατύχημα και δεν σταμάτησαν. Επίσης εξέφρασαν παράπονο για τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο από το επεισόδιο στο οποίο φαίνονται και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αναφέροντας ότι παραβιάστηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα. 
Από την πλευρά της η Ρωσίδα απορρίπτει ότι ζήτησε χρήματα από τις δύο κοπέλες και πως ό,τι έκανε το έκανε για προστασία του άλλου οδηγού. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν παραλάβει το κινητό της αλλοδαπής γυναίκας στο οποίο καταγράφηκε η στιχομυθία με τις δύο αδελφές, καθώς και το βίντεο από τον χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, όπου συνέβη το επεισόδιο.  
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, καταθέσεις στο ΤΑΕ Λάρνακας έχουν δώσει τόσο ο υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης στον οποίο συνέβη το επεισόδιο, όσο και ο ιδιοκτήτης του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκαν οι τρεις γυναίκες. Πρόσθεσε ότι μόλις οι έρευνες συμπληρωθούν, ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμος του 2011, πρόσωπο, το οποίο εκ προθέσεως, είτε δημόσια είτε με δημόσια διάδοση, υποκινεί βία ή μίσος που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, κατά τρόπον που διαταράσσει τη δημόσια τάξη ή που έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις €10.000 ή και στις δύο αυτές ποινές.
Τον δρόμο της Δικαιοσύνης σκέφτεται να ακολουθήσει η παραπονούμενη, Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, επιδιώκοντας την τιμωρία των γυναικών που φέρονται να της επιτέθηκαν αλλά και παράλληλα να βοηθήσει στην πάταξη του ρατσισμού.
(πηγή:philenews.com/κυπε)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου