Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών στην Κύπρο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού


Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών κατά 30% από όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στην Κύπρο και κατ’ επέκταση εφαρμόστηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνει σε ανακοίνωση η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με στοιχεία που μας απεστάλησαν από το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην οικογένεια, παρουσιάζεται αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής Βίας κατά των γυναικών της τάξης του 30%, από τις 9 Μαρτίου, όπου και εμφανίστηκε στην Κύπρο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊου.
Καλούμε τις γυναίκες θύματα βίας, να καταγγέλλουν το θύτη, είτε την αστυνομία είτε στο 1440 του ΣΠΑΒΟ άμεσα. Όλες οι δομές στήριξης και προστασίας της Πολιτείας λειτουργούν κανονικά και συνεχίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Ο επιβαλλόμενος, για διατήρηση της υγείας μας αυτοπεριορισμός, οι νέες εργασιακές συνθήκες, η οικονομική ανασφάλεια, η μείωση των κοινωνικών επαφών, η παραμονή των παιδιών στο σπίτι, δίνει στους θύτες την «ευκαιρία» να επιβάλουν τον εξουσιαστικό ρόλο, που στο άρρωστο μυαλό τους θεωρούν ότι έχουν πάνω στη γυναίκα.
Μην αφήσετε το φόβο να σας εγκλωβίσει σε μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για σας, ίσως και για το παιδί σας .
Δραπέτευσε από το φαύλο κύκλο της βίας, σπάσε τη σιωπή σου και άνοιξε τη πόρτα της διαφυγής.
Όλοι οι φορείς για το χειρισμό της βίας κατά των γυναικών παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα.
Το τηλεφωνικό κέντρο 1440 λειτουργεί 24 ώρες και παρέχει υποστηρικτική και συμβουλευτική βοήθεια στα θύματα.
Ο εχθρός της δικής σου ζωής, έχει πρόσωπο και βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου. Μην του επιτρέψεις ξανά να σε πληγώσει ψυχολογικά και σωματικά. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου».

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024