H Aνισότητα της Καθημερινότητας: Online διαδραστικό meetup


Όλοι μας γνωρίζουμε για την ανισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό τομέα, σε θέσεις λήψης αποφάσεων, στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον ή σε τομείς όπως η πολιτική, η εκπαίδευση υγεία κ.ά.
Έχουμε ποτέ προσπαθήσει να διακρίνουμε το αποτέλεσμα αυτών στη καθημερινότητα μας;
Αν μπορέσουμε πραγματικά να το αναγνωρίσουμε μήπως η πορεία αλλαγής μπορεί να γίνει και προσωπική μας ευθύνη;
Σε αυτό το online διαδραστικό meetup (Σάββατο 9 Μαϊου 2020, 19.00-21.00) η εκλεκτή καλεσμένη Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, συνιδρύτρια του Unlocking Female Leadership και πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης (AIPFE Cyprus) θα μοιραστεί μαζί μας νέα δεδομένα και σκέψεις σχετικά με την ισότητα των φύλων παραθέτοντας παραδείγματα ανισότητας στη καθημερινότητα.
Μέσω μίας διεξοδικής συζήτησης, αντάλλαγης απόψεων και ερωτοαπαντήσεων στόχος είναι να συνειδητοποίησει καθένας από εμάς πως η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από τους εαυτούς μας.
Λεπτομέρειες για την καλεσμένη:
Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου σπούδασε με υποτροφία Ιστορία και Οικονομικά στο University College London (UCL) με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics and Political Science (LSE) με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και είναι απόφοιτος πρόγραμματος του Κέντρου MacMillan του Πανεπιστημίου Yale, με θέμα Θρησκεία και Πολιτική. Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από τη Teneo Intelligence και κατέχει επίσης το Executive Development Diploma for Professionals του CIIM.
Έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην εταιρική ηγεσία, τόσο ως διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Λανίτη αλλά και ως μάνατζερ των δικών της συμβουλευτικών επιχειρήσεων. Διετέλεσε, επίσης, Operations Manager στην εταιρεία CAS Q Build, Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία Real Sales και Εκτελεστικός Σύμβουλος του ΔΣ της ΔΙΑΣ Δημόσια Εταιρεία.
Επιπλέον, είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας που διευθύνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και μέντορας του ιδρύματος γυναικών Cherie Blair Foundation for Women με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης και μέλος του Executive Advisory Committee of the Women Economic Forum.
Γνωστή φεμινίστρια και ακτιβίστρια και σταθερή υποστηρικτής της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, είναι συνυδρίτρια του Unlocking Female Leadership και πρόεδρος (και ιδρυτικό μέλος) της οργάνωσης AIPFE Cyprus-Γυναίκες της Ευρώπης.
Διαχειρίζεται επίσης σε εθελοντική βάση πρόγραμμα υποτροφιών της AIPFE Cyprus & EY Ernst Young Cyprus για άνεργες επιστήμονες κάτω των 35, ενώ συντονίζει μαζί με άλλους συνεργάτες τρεις διαφορετικές ομάδες γυναικείας ενδυνάμωσης επαγγελματικών στελεχών, σε συνεργασία και με την KPMG, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Lean In της Sheryl Sandberg.
Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, έλαβε το 2017 στο Νέο Δελχί το βραβείο Iconic Women Changing the World του παγκοσμίου Women Economic Forum.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Unlocking Female Leadership εδώ: https://bit.ly/2VW3KGW
Περισσότερα για το Aipfe Cyprus:Women in Europe: https://aipfe.com/ , https://bit.ly/2YvLWnF
(δελτίο τύπου)

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο