Διορισμοί δικαστών: Συνείδηση στο σύνολο των δικηγόρων ότι δεν θα τύχουν δίκαιης αντιμετώπισης- Οριστικό τέλος της δικαιοσύνης αν ψηφιστούν τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης ως έχουν: Επιστολή του Προέδρου του ΠΔΣ

Εντονότατη κριτική ασκεί ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ.Δώρος Ιωαννίδης τόσο στην εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης όσο και στον ισχύοντα τρόπο διορισμού νέων δικαστών, μέσω επιστολής ημερ. 17.6.2020 , που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ιωαννίδης, σχετικά με το πώς διορίζονται οι νέοι δικαστές, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το Δικαστικό Συμβούλιο όπως έχει σήμερα αποτελεί τροχοπέδη για τους υποψήφιους. Οι καλύτεροι αποφεύγουν να υποβάλουν υποψηφιότητα, διότι έχει γίνει συνείδηση στο σύνολο των Δικηγόρων ότι δεν θα τύχουν δίκαιης αντιμετώπισης. Είναι λυπηρό το φαινόµενο που παρατηρείται να µην υποβάλλει υποψηφιότητα έστω ένας δικηγόρος που έχει δικό του γραφείο».

Για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της Κύπρου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει επί λέξει ότι «αν ψηφιστούν τα νομοσχέδια ως έχουν, πιστεύω απόλυτα ότι θα είναι και το οριστικό τέλος της δικαιοσύνης στην Κύπρο».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης

Πλήρωση δύο (2) κενών θέσεων Νομικού Λειτουργού στο Δήμο Λευκωσίας

Το πρόστιμο σε δικηγόρο για περιφρόνηση του δικαστηρίου παραβίασε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ (ελευθερία της έκφρασης)

Μίσθωση Ακινήτου από Υπό Σύσταση Εταιρεία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκαθαρίζει τα όρια του Άρθρου 15Α Κεφ.113

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο ήταν νόμιμες σύμφωνα με το ΕΔΔΑ