Διορισμοί δικαστών: Συνείδηση στο σύνολο των δικηγόρων ότι δεν θα τύχουν δίκαιης αντιμετώπισης- Οριστικό τέλος της δικαιοσύνης αν ψηφιστούν τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης ως έχουν: Επιστολή του Προέδρου του ΠΔΣ

Εντονότατη κριτική ασκεί ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ.Δώρος Ιωαννίδης τόσο στην εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης όσο και στον ισχύοντα τρόπο διορισμού νέων δικαστών, μέσω επιστολής ημερ. 17.6.2020 , που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ιωαννίδης, σχετικά με το πώς διορίζονται οι νέοι δικαστές, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το Δικαστικό Συμβούλιο όπως έχει σήμερα αποτελεί τροχοπέδη για τους υποψήφιους. Οι καλύτεροι αποφεύγουν να υποβάλουν υποψηφιότητα, διότι έχει γίνει συνείδηση στο σύνολο των Δικηγόρων ότι δεν θα τύχουν δίκαιης αντιμετώπισης. Είναι λυπηρό το φαινόµενο που παρατηρείται να µην υποβάλλει υποψηφιότητα έστω ένας δικηγόρος που έχει δικό του γραφείο».

Για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της Κύπρου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει επί λέξει ότι «αν ψηφιστούν τα νομοσχέδια ως έχουν, πιστεύω απόλυτα ότι θα είναι και το οριστικό τέλος της δικαιοσύνης στην Κύπρο».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο